06:40, pet, 19. Apr

FOTO in VIDEO: Nova Podružnična osnovna šola Marjeta dokončana, danes so slovesno odprli njena vrata





PO večletnih prizadevanjih za izgraditev nove Podružnične osnovne šole v Marjeti, ki spada v občino Starše, so pred časom nov objekt vendarle začeli graditi, danes dopoldne pa so šolo tudi uradno in slovesno odprli.

Na odprtju šole se je zbrala množica krajanov Marjete in občanov Starš, hkrati pa tudi eminentni gostje. Na prvem mestu pa učenci, ki so nam povedali, da so zadovoljni z novo šolo.

Podružnična osnovna šola (POŠ) Marjeta je šola, ki je je po dolgih letih prizadevanj in usklajevanj o tem, kje bo stala, predvsem pa, katera od variant bo zgrajena, je zdaj ne samo dokončana, ampak že ima odprta vrata za vse šolarje, ki so konec preteklega šolskega leta in začetek tega šolskega leta imeli pouk druugje. Zdaj hodijo v prostorno, veliko, svetlo šolo, ki ima poleg učilnic tudi kuhinjo, jedilnico, telovadnico in vso potrebno infrastrukturo. Ob šoli so uredili tudi novo dovozno cesto, ki omogoča varno pot v šolo.

POŠ Marjeta: računalniška učilnica

Župan občine Starše Stanislav Greifoner je vesel, da so projekt pripeljali do konca in to v dogovorjenem roku, ob tem pa, da so prvih sedem delovnih dni bili učenci še v drugih učilnicah, nato pa v novi podružnični šoli. Nova šola in hkrati cesta in vsa infrastruktura pa so pomembne za celotno skupnost. Povedal je še, kakšni so načrti za glavno osnovno šolo v Staršah in za vrtec, v POŠ Marjeta pa imajo zdaj še malo rezerve, trudijo se namreč izboljšati demografsko sliko, kar pa pomeni, da bi radi imeli tudi več prostora za naprej.

Ravnatelj Osnovne šole Starše, pod katero sodi POŠ Marjeta,  Franc Kekec je prav tako zadovoljen zaradi velike pridobitve, izgradnje POŠ Marjeta. Pravi, da bodo šele čez čas dojeli, koliko to pomeni. V sami šoli so zdaj štirje oddelki za 64 učencev, gre še za dodatno skupino za vrtec, saj je ta povezan s šolo. Zdaj imajo tudi veliko telovadnico, jedilnico, … sam pravi, da imajo zdaj sodobno šolo, ki ima tudi elektrarno na strehi in je energijsko varčna.

POŠ Marjeta: govor ravnatelja Franca Kekca na odprtju šole

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.