17:15, čet, 28. Mar

FOTO in VIDEO: Ob otvoritvi obnovljenega Ljudskega vrta so slavnostno odkrili kip Josipa Primožiča Toša





Danes so otvorili obnovljen Ljudski vrt z okolico. Ob tem so slavnostno odkrili kip vrhunskega telovadca, olimpionika in umetnika Josipa Primožiča Toša.

Avtorica kipa je Vlasta Zorko

Saša Arsenovič: “Niso pogosti trenutki, ko sem tako ponosen in obenem vesel, ker je prostor povezan tudi z mojo mladostjo, mojimi upi in pogledi v prihodnost. Projekte delamo enega za drugim, želimo dvigniti kvaliteto v mestu. Nismo se ustavili na zahodni tribuni. Gremo naprej.”

V nadaljevanju je dejal: “Podrli smo teniški zid. Včasih je treba kaj podreti, da lahko nastane kaj lepšega. Tam bo lepše, bo zeleno, bo fitnes. Projektiramo športni vrtec, v Langerjevi vili bo prostor dobila MČ Koroška vrata.”

“Poravnali del zgodovinskega dolga”

Na otvoritvi je prisostvoval tudi Miroslav Cerar: “Ob tej priložnosti mi spomin seže mimo mojega začetka, daleč nazaj, v slavna leta naše telovadne ekipe, v kateri sta slavila Leon Štukelj in Josip Primožič Toš. Zdelo se mi je, kot mnogim drugim, da je bil v primerjavi s Štukljem velikokrat zanemarjen, postavljen ob strani.” Več o njegovih uspehih pa v posnetku spodaj.


Na slavnostnem dogodku je bila tudi družina Primožič Toša, spregovorila je njegova hči Maja Feldin.

Otvorili so tudi razstavo v spomin Josipu Primožiču. Organizirali so tudi voden sprehod Rajzefiber biroja, na katerem bodo udeležence popeljali po bogati zgodovini in viziji Ljudskega vrta. Vodeni sprehodi so danes ob 17. uri in jutri, 16. oktobra, ob 11. in 17. uri. Obvezne predhodne prijave na sprehod: info@rajzefiber.si Sprehode vodi Rajzefiber biro.

 

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.