08:14, tor, 16. Apr

FOTO in VIDEO: Ob praznovanju Univerze v Mariboru podelili naslov častni doktor Marjanu Pipenbaherju





Univerza v Mariboru je danes svečano praznovala 47-letnico obstoja. Ob tem so opravili tudi inavguracijo rektorja Zdravka Kačiča in podelili častni doktorat projektantu mostov in viaduktov Marjanu Pipenbaherju.

Na sami slovesnosti so podelili nagrade in priznanje študentom, obenem pa tudi naslov častni doktor, ki ga je dobil Marjan Pipenbaher, ter naslov zaslužni profesor, ki ga je dobil Miroslav Rebernik, nosilec več pobud na ekonomskem področju.

Podelitev naslova zaslužni profesor UM Miroslavu Reberniku

Po prejemu najvišjega priznanja, ki ga je Pipenbaher dobil za izjemne in vrhunske dosežke, ob tem pa tudi za zasloge za razvoj in delovanje Univerze v Mariboru, je spregovoril sam projektant. Med zadnjimi vrhunskimi dosežki je Pelješki most na Hrvaškem. Ta sicer sodi med pet največjih mostov v Evropi, prav tako pa je njegov projekt tudi viadukt Črni Kal.

Na slovesnosti, ki se je odvila v Kazinski dvorani SNG Maribor, je zbrane nagovoril minister za izobraževanje, znanost in šport Igor Papič. Komentiral je tudi podelitev naslova častni doktor Pipenbaherju z besedami, da gre za izrednega človeka ih izrednega projektanta. Pri tem pa tudi, da ne gre samo za prenos znanja, ampak da moramo to znanje tudi znati boljše izkoriščati.

Minister se je sicer dotaknil tudi načrtovane prenove visokega šolstva.

Rektor univerze Zdravko Kačič je omenil, da gre pri projektih Pipenbaherja za izjemno ambicioznost, tako da so počaščeni, da so mu lahko podelili častni naslov.

Sicer pa je rektor še izpostavil načrte univerze v svojem novem mandatnem obdobju.

Med najboljše študente Univerze v Mariboru so uvrstili Živo Šuto, študentko Pravne fakultete, na drugem mestu je Nejc Novak, študent fakultete za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo, na tretjem mestu pa Martin Domajnko, študent Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.