12:53, tor, 23. Apr

FOTO in VIDEO: Ob visokem jubileju koncert Pihalnega orkestra Pošta Maribor na prostem





Mineva 90 let, od kar deluje Pihalni orkester Pošta Maribor. Danes so posebej zaradi visokega jubileja pripravili na Trgu svobode slavnostni koncert in zaigrali njihove uspešnice.

Pihalni orkester Pošta Maribor

Zbrani gledalci so uživali ob poslušanju klasičnih melodij, koračnic, filmske glasbe in drugih skladb iz repertoarja pihalnega orkestra. Veliko navdušenja so glasbeniki poželi za skladbo, v kateri je bil glavni solist na kolesu. Ja, na pravem poštarskem kolesu, na katerem je bil njegov instrument – zvonec.

Letos Pihalni orkester Pošta Maribor obeležuje 90-letnico umetniškega ustvarjanja. Orkester se je iz godbe poštnih delavcev, ustanovljene leta 1931, razvil v pihalni orkester najvišje kakovostne kategorije in evropskega slovesa. Dogodki zadnjih treh let so močno vplivali na delovanje orkestra. Leta 2019 je umetniško vodenje orkestra od dolgoletnega dirigenta Ervina Hartmana ml. uspešno prevzel Aleksander Čonč, mlad dirigent, skladatelj in dolgoletni član orkestra. Velikopotezne načrte je zaustavila pandemija, ki je spremenila življenje in ohromila delovanje na kulturnem področju. Tako se je zgodilo drugič, od kar deluje pihalni orkester, da je ta prekinil svoje delovanje. Prvič je bilo med 2. svetovno vojno, zdaj pa med epidemijo.

Danes so napovedali, da se s slavnostnim koncertom ob 90-letnici delovanja orkestra, ki je obenem tudi 50. tradicionalni spomladanski koncert, znova vračajo na odre.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.