18:00, čet, 18. Apr

FOTO in VIDEO: Občina Kungota danes praznuje, vabljeni v Vaško središče v Zgornjo Kungoto





Danes se naša ekipa mudi v Kungoti, kjer praznujejo občinski praznik.

Dopoldan so bili Kunigundin pohod in nastopa Kungoške pleh muzika in Pihalnega orkestra Komen. Vse do noči lahko uživate na koncertu več skupin na vaškem središču. Tako danes kot jutri pa lahko obiščete tudi vikinge.

Prijateljska budnica Kungoške pleh muzike in Pihalnega orkestra Komen

Kungoško pleh muziko smo ujeli, kako skupaj s Pihalnim orkestrom Komen igra svojo himno. Tako ena kot druga skupina glasbenikov je sicer zaigrala nekaj skladb iz svojega repertoarja, gostje pa so se posebej naučili še kungoško himno.

Vodja Kungoške pleh muzike Rudi Matjašič je povedal, da so zelo ponosni, da so s Pihalnim orkestrom Komen v prijateljskih odnosih. Druga skupina se je ne nazadnje naučila kungoško himno. Tokrat so pravzaprav prvič odigrali skupaj, naslednje srečanje pa bo kaj kmalu, saj bodo že naslednji teden člani Kungoške pleh muzike odšli v Komen, kjer bodo ponovno skupaj.

S Pihalnim orkestrom Komen pa je prišel tudi župan občine Komen Erik Modic, ki je vesel, da so prišli v Kungoto. Pravi, da si šteje v posebno čast, da so bili povabljeni. Izpostavil pa je še, da občini sodelujeta že več kot 40 let.

Nekaj utrinkov s skupnega nastopa:

Pohodniki so se odpravili na Kunigundin pohod

Dopoldan pa so imeli tudi Kunigundin pohod, za katerega upajo, da bo postal tradicionalen. Laura Kocjančič, predsednica Turističnega društva Zgornja Kungota, je povedala več o pohodu, ki je imel eno vmesno postajo.

Utrinki zbiranja pohodnikov:

Pohodniki in pohodnice so dobili majice
Pohodniki so se zbrali na vaškem trgu in se odpravili na pohod

Cela Kungota nori – prireditev z glasbenimi gosti za popestritev popoldneva in večera

Jure Hrast iz organizacijskega odbora priprav na kungoški občinski praznik je nanizal vse sodelujoče na glavnem odru, ob tem pa izdal, da so priprave na praznik tekle že več mesecev.

Vikingi iz društva Maistri Marpurgi imajo dvodnevni tabor

Špela Naglič in Barbara Točaj iz društva Maistri Marpurgi sta nam povedali, kaj vse imajo vikingi v taboru ob vaškem središču in povabili otroke vseh starosti, da se pridružijo igranju družabnih iger.

Nekaj utrinkov iz vikinškega tabora:

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.