03:43, sob, 20. Apr

FOTO in VIDEO: Obisk današnje Velikonočne tržnice v Staršah





Danes so imeli med 9. in 12. uro na Vaškem središču Starše Velikonočno tržnico, na kateri se je predstavilo s svojimi domačimi dobrotami več lokalnih ponudnikov. Tržnica je bila dobro obiskana, našlo se je veliko dobrega za starejše, najmlajši pa so uživali tudi pri zapisovanju svojih želja, ki so jih obesili na drevesa želja.

Če ne bi lanskoletna Velikonočna tržnica bila odpovedana, bi današnja bila že peta po vrsti, nam je povedala Katrin Korotaj, predsednica društva Naš dišeči dom, ki je tržnico ponovno organiziralo. “Vztrajali smo, da bomo nadaljevali tradicijo, zato smo jo organizirali, pri tem pa upoštevamo vse preventivne ukrepe,” nam je povedala Korotajeva.

Obiskovalci zelo zadovoljni z organizacijo

Zadovoljni, da so lahko bili na tržnici, so bili predvsem obiskovalci, ki so pogrešali dogajanje na tržnici, zdaj pa so izkoristili tudi priložnost in nakupili vse za praznike. Na tržnico pa pravzaprav niso prišli samo domačini, ampak so se tja pripeljali tudi od drugod, kar je bil dokaz več, da je res bila zaželena.

Raznolika ponudba z lokalnih kmetij

Med ponudniki je bilo kar nekaj takih, ki so imeli na stojnicah velikonočne dobrote. Saj veste, brez potice ob veliki noči ne gre. Zato so jo imeli tudi na stojnici Kmetije Šolar iz Marjete na Dravskem polju, kjer svoje dobrote pečejo, kot so jih nekoč pekle njihove babice.

Tudi velikonočne mesne dobrote so bile na marsikateri stojnici. Mi smo pokukali na stojnico kar 150 let stare kmetije Golob iz Zlaotoličja, kjer sta gospodar Ivan in njegova snaha družno ponujala slastne mesne izdelke, narejene po starih, preizkušenih receptih, brez dodatkov, aditivov, celo za ljudi, ki ne prenesejo laktoze.

Na tržnici se je dalo dobiti tudi različne vrste testenin, jajca in seveda hren, za kar so poskrbeli na Kmetiji Bandur iz Rošnje.

Pa še sir in odlične jogurte smo našli, pa tudi druge mlečne izdelke s Kmetije Selinšek iz Starš.

Za vsakogar nekaj

In res je bilo lepo, od vremena, obiska do vse ponudbe in dogajanja, ki je oživilo Vaško središče Starše. Ne nazadnje so, kot smo uvodoma zapisali, tudi otroci našli kaj zase. Tako so bili zanimive tudi njihove želje, ki so jih zapisali in obesili na drevesa želja, nekaj želja pa so zapisali tudi malce starejši “otroci”. Upamo, da se bodo vsem tudi uresničile.  Nekaj smo jih ujeli v objektiv, skupaj z drugimi utrinki s tržnice, jih najdete v galeriji slik.

 

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.