07:37, sre, 24. Apr

FOTO in VIDEO: Osnovna šola Kungota zmagovalka največjega spletnega kviza na svetu





Med 194 šolami, ki so se prejšnji teden udeležile največjega spletnega kviza na svetu, se je najbolje odrezala Osnovna šola Kungota. Drugo mesto je zasedla Osnovna šola Hajdina, tretje pa Osnovna šola Kidričevo.

Množična udeležba v kvizu je zadostovala tudi za nov Guinnessov svetovni rekord, ki zdaj šteje 15225 hkratnih udeležencev kviza.

Izjemen odziv na vabilo k sodelovanju v vseslovenskem spletnem kvizu za osnovne šole je napovedal težko borbo za najboljše poznavalce spletne varnosti. Po pregledu rezultatov posameznih šol, ki sta jih organizatorja A1 Slovenija in zavod Varni internet izračunala na podlagi ne le doseženih pravilnih odgovorov in hitrosti odgovarjanja, temveč tudi relativne udeležbe na posameznih šolah, je zmagovalka kviza postala Osnovna šola Kungota. Učenci, ki so zbrali drugo najvišje število točk, prihajajo iz Osnovna šola Hajdina, na tretje mesto pa so se zavihteli učenci Osnovna šola Kidričevo. A1 Slovenija je za tri osnovne šole, ki so se odrezale najbolje, pripravil nagradni sklad v skupni vrednosti 10.000 evrov za nakup računalniške opreme, ki ga bo podelil v naslednjih dneh, so sporočili iz A1 Slovenija.

Na OŠ Kungota ponosni na prvo mesto

“Že pred nekaj dnevi smo se pohvalili, da smo skupaj s skoraj polovico osnovnih šol v Sloveniji uspeli podreti rekord in se zapisati v Guinnessovo knjigo rekordov. Danes pa z veseljem in ponosom z vami delimo novico o zmagovalcu kviza: Izmed skoraj 200 osnovnih šol, ki so sodelovale v kvizu o varni rabi interneta v organizaciji podjetja A1, smo se najbolje odrezali prav mi – Osnovna šola Kungota in prejeli super nagrado! Ker smo zgodbo o kvizu vzeli kot dogodek, pri katerem se lahko zabavamo in kaj koristnega naučimo, nam je skupaj uspelo nekaj velikega. Ponosni in veseli smo! Jupiiii!” so zapisali na OŠ Kungota.

Šola z največjo udeležbo je bila OŠ Markovci

Šola z največjo, kar 72-odstotno udeležbo, je bila Osnovna šola Markovci, največ sodelujočih učencev v absolutnem številu pa je prišlo iz Osnovna šola Domžale. Tam je na vprašanja odgovarjalo kar 427 učencev. Učenec oz. učenka, ki je posamično zbrala največ točk, prihaja iz Osnovna šola Mala Nedelja, sicer pa je na vsa vprašanja pravilno odgovorilo 194 udeležencev.

Na tekmovanju sodelovalo skoraj 200 slovenskih šol

O tekmovanju smo poročali tudi v našem mediju. Več kot 20.000 slovenskih osnovnošolcev druge in tretje triade iz skoraj 200 šol je sodelovalo na vseslovenskem spletnem kvizu o varni rabi interneta. Naša ekipa je obiskala OŠ Janka Padežnika v Mariboru.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.