15:20, čet, 25. Apr

FOTO in VIDEO: Otroci na Destrniku navdušeno sprejeli Slovensko olimpijsko baklo





Na Destrniku so včeraj sprejeli Slovensko olimpijsko baklo, ki potuje po občinah. Tudi na Destrniku so jo z veseljem in ponosom sprejeli, marsikdo pa je imel tudi to čast, da jo je nosil ali pa tekel z njo po atletski stezi športnega centra pod osnovno šolo. Otroci, ki so z njo tekli, pa so izkoristili tudi priložnost za fotografiranje z baklo.

Slovenska olimpijska bakla na Destrniku

Na Destrniku so naredili seznam vseh, ki so želeli teči z olimpijsko baklo. Prvi krog je pripadel županu Francu Pukšiču in najmlajšim, nadebudnim nogometašem. Nato pa so prišli na vrsto še drugi.

V imenu Olimpijskega komiteja Slovenije koordinira potovanje Slovenske olimpijske bakle po Sloveniji Agencija Sport media Fokus. Bakla pa je potovala do zdaj že na različne načine, tako po cesti, atletski stezi, po morju, s padalom, kočijo in še na druge načine, je povedal koordinator potovanja Rok Šinkovc.

Za baklo so pripravili sprejem. Damjana Žampa je zapela Hvalnico Destrniku, za katero besedilo je napisal Aleš Šteger, otroci pa so prikazali medgeneracijske igre, na velikem igrišču pa so tudi zaplesali. Najmlajši pa so bili ponosni, da so nosili baklo ali pa tekli z njo.

Prvi krog bakle po atletski stezi je pravzaprav odtekel župan, skupaj z najmlajšimi.

Seveda ob zavedanju, da se to zgodi tudi v pravem olimpijskem duhu.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.