14:21, sre, 24. Apr

FOTO IN VIDEO: Parkirišča za invalide zasedli z nakupovalnimi vozički, po več dnevih opozarjanja: “Spremembe nobene, samo vsak dan je vec vozičkov.”





Stranka, ki redno hodi v Citypark Ljubljana, in zaradi invalidnega otroka potrebuje parkirišče za invalide, je opozorila, da so na parkirišču City parka v Ljubljani parkirišča za invalide neuporabna, saj so na njih nakupovalni vozički.

“Že tri dni opozarjam, da so na parkingu za invalide v Citypark Ljubljana parkirani vozicki od Spar Slovenija,” je pred več urami zapisala Sanja Balaban in dodaja, da jih je prosila, naj se jih odpelje, ker invalidi potrebujejo parkirna mesta za svoja vozila. In pravi, da se ni nič spremenilo: “Spremembe nobene, samo vsak dan je vec vozickov.”

Takrat je objavila tudi posnetek, v katerem je povedala, za katero parkirišče gre.

Po nekaj urah je objavila posodobljeno stanje, ki pa naj ne bi bilo prav nič drugače, je zapisala. Nakupovalni vozički naj bi bili še vedno na parkiriščih za invalide.

Sanja Balaban nam je nato sporočila, da naj bi nakupovalne vozičke odstranili šele ob 14. uri.

Res je, da se ne ve, ali na parkirišču za invalide pustijo kupci eden za drugim vozičke in tako ne pomislijo na invalide oziroma gibalno ovirane osebe, ki ne morejo drugače do trgovine, kot pa da parkirajo na za to določena parkirna mesta, na katerih lažje pridejo iz vozil ali vstopijo vanje. Če je tako, bi se morali kupci zavedati, da gibalno ovirani z običajnih parkirišč, ki so ožja in nimajo zraven sebe prostora za vstop in izstop iz avta, ne morejo stopati iz vozil, ker potrebujejo več prostora. Podoben problem pa se pojavi, če dejansko tam nakupovalne vozičke puščajo zaposleni oziroma jih redno ne pospravijo za kupci. Tako se nakupovalni vozički kopičijo tam, kjer zanje ni predvideno mesto.

Da bi ugotovili, čemu je tam že več dni tako stanje in kako bodo težave rešili, smo se obrnili tudi na Spar Slovenija. Ko dobimo njihove odgovore, jih objavimo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.