05:29, čet, 4. Jul

FOTO in VIDEO: Poglejte izjemne nastope folklornih skupin na odprtju 35. Folkarta





Sinoči so na Glavnem odru Festivala Lent zaplesale folklorne skupine, ki letos sodelujejo na že 35. Folkartu. Edinstveni nastopi skupin nikogar niso pustili hladnega, čeprav je pred prireditvijo deževalo, nekaj kapljic dežja pa je padlo tudi med nastopi.

Najprej so zaplesali slovenski plesalci domače, mariborske folklorne skupine. Tej so sledile kitajske plesalke, ki so na otvoritvi zaplesale dvakrat, saj jih na zaključni prireditvi ne bo. Sledila pa je mlada folklorna skupina iz Češke.

Prav tako enkratno in značilno za običaje države, iz katere prihajajo, pa so pripravile svoje plese tudi vse ostale skupine.

Folklorna skupina iz Indonezije je nastopiila ob ritmih tolkal

Folklorna skupina iz Burindija, ki je popolnoma navdušila publiko s svojimi skoki, energijo in plesom

Folklorna skupina iz Bolgarije s svojim dinamičnim plesom

Povorke pred nastopom na Glavenm odru žal ni bilo, ker je preveč deževalo. Alenka Klemenčič, producentka Folkarta, pa nam je dejala, da bi bila prevelika škoda na nošah, burundijskih bobnih in vsej opremi, če bi se med dežjem sprehodili po mestu. Skupine so ponovno prišle iz različnih koncev sveta: Bolgarija, Burundi, Češka, Indonezija, Kitajska, Srbija, Slovenija, … Že na vajah se je videlo, da imajo kaj za pokazati, med nastopi pa je bilo čudovito, enkratno. Klemenčičeva je še dejala, da se skupine za nastope na festivalih pripravljajo dolgo.

35. Folkart: folklorna skupina iz Srbije
Občinstvo na 35. Folkartu je bilo navdušeno nad plesi folklornih skupin

Sicer pa bodo nastopile skupine tudi na ulicah in trgih, odvisno je seveda od vremena. Tako v sredo kot v četrtek ob 11.30 na Glavnem trgu, nato pa še ob 19. uri. V petek pa bo velika povorka po Europarku ob 11.30, nato pa gredo na gostovanja po slovenskih krajih. V soboto pa na Glavnem trgu velik nastop prav vseh skupin, zvečer pa bo še zaključni večer na Glavnem odru ob 21. uri.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.