01:52, čet, 25. Apr

FOTO in VIDEO: Pred nedeljsko dirko gorski kolesarji na SP v spustu zadovoljni s progo in organizacijo tekmovanja na Mariborskem Pohorju





Na Mariborskem Pohorju se ta vikend odvijajo tekme za svetovni pokal v gorskem kolesarjenju. Včeraj so na zmagovalnih stopničkah stali Francozi, naša Monika Hrastnik je dosegla odlično peto mesto, Jure Žabjek pa na koncu dneva bil 15. Slovenske odlične uvrstitve je zaokrožil Luka Berginc na 40. mestu. Danes so na na Mariborskem Pohorju kvalifikacije za jutrišnjo tekmo. Tekmovalci, tako domači kot tuji, hvalijo progo in gostoljubje Maribora, tako za njih kot za organizatorje pa ne predstavlja ovire nekoliko spremenljivo vreme, ampak predvsem veliki izzivi zaradi omejevanja okužb z novim koronavirusom. Organizator je ne nazadnje že v startu dobil zahtevne pogoje za izpeljavo tekmovanja, po zaostrenih razmerah v državi pa le še bolj skrbijo za upoštevanje vseh navodil in priporočil.

Ob vznožju Mariborskega Pohorja smo ujeli odličnega Jureta Žabjeka, ki je vesel, da ta vikend tekmuje na terenu, ki ga pozna. Zaradi dežja se je proga sicer spremenila, Žabjek pa pravi, da zaradi tega tekmovalci nimajo velike prednosti drug pred drugim.

Zadovoljen je, da lahko tekmujejo, čeprav brez gledalcev in pod strogimi preventivnimi ukrepi v primerjavi s prejšnjimi leti ni enako.

Zadovoljni pa so tudi drugi tekmovalci, ki so pohvalili organizacijo tekmovanja in samo progo. Med njimi je tudi Oisin O’Callaghan, ki je povedal, da je proga zelo dobra, hitra in primerna. Ta vikend sta dve dirki in da so pogoji (za tekmovanje) dobri.

Velike izzive za pripravo tekmovanja na ravni svetovnega prvenstva pa so imeli in imajo še vedno organizatorji. Direktor Marproma Bernard Majhenič je izpostavil, da vreme ne predstavlja večjih težav, petkov dež je prinesel posledično na nekaterih delih proge blato, ponekod pa je vendarle suha. Največ izzivov in težav pa imajo zaradi strogega režima pri upoštevanju vseh preventivnih ukrepov.

Pri tem pa upa, da bo nekaj gledalcev, ki ob vseh omejitvah lahko pridejo pogledat tekmovanje, prišlo, čeprav vreme ni najbolj naklonjeno. Je pa potrdil, da gre za organizacijsko velik, neverjeten podvig. S tekmovalnega vidika pravi, da je BP, brez problemov, organizacijsko pa zelo zahtevno.

Ob vsem tem pa se lahko pohvalijo, da je v Maribor zaradi tega tekmovanja prišlo veliko tujcev, zagotoviti so jim morali približno šest tisoč nočitev, kar je sicer manj kot lani, ker so zaradi epidemije novega koronavirusa omejeni. Zadovoljen je tudi s samo izvedbo tekme in upa, da so zvezi pokazali, da zmorejo tudi v izrednih okoliščinah organizirati tekmovanje.

Fotogalerija:

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.