04:21, pet, 5. Jul

FOTO in VIDEO: Pubec v Mariboru odlično uspel





V Mariboru je v petek popoldne potekal 8. Salon štajerskih mladih vin, s katerim je projekt obeležil devet let uspešnega povezovanja štajerskih vinarjev. Tokrat so ti svoja vina ob kulinariki in dobri glasbi predstavili na novi, butični lokaciji v Minoritski cerkvi.

Kot poudarjajo organizatorji, gre za enega najodmevnejših vinskih dogodkov za velikim mariborskim martinovanjem. Temelj projekta je sodelovanje, ki štajerske vinarje povezuje v celoto in tako ostaja ena izmed redkih tovrstnih zgodb, preko katere želijo s promocijo mladih vin povečati zanimanje zanje ter za vinorodni okoliš tako doma kot v tujini.

Vinarji, povezani v projekt, beležijo večjo prodajo mladega vina, kupci pa ga zaradi odmevnosti tudi pogosteje naročijo v gostinskih lokalih, kupijo v trgovinah ter umestijo med poslovna darila. Uradni začetek prodaje tega štajerskega mladega vina bo letos sicer 27. novembra, ko bo na voljo 18 mladih štajerskih vin.

Tudi letos je v projekt združena raznolika druščina vinarjev, med katerimi najdemo največje vinske kleti, pa tudi manjše, družinske vinogradnike.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.