00:53, pet, 26. Apr

FOTO in VIDEO: Selničani so se prebudili ob prvomajski budnici, ki jo je za njih pripravila Godba Ruše





Danes so godbeniki in godbenice Godbe Ruše prebudili Rušane in Selničane s prvomajsko budnico. Godbenike so spremljale mažoretke Mažoretnega in twirling kluba Ruše.

Godba Ruše: Prvomajska budnica v Selnici ob Dravi 2021

Po dveh letih, lani namreč zaradi preventivnih ukrepov godba ni nastopila, so se Selničani ponovno prebujali ob zvokih koračnic, ki jih Godba Ruše zaigra tradicionalno na prvomajskih budnicah. Letos so začeli svoj pot za občinsko stavbo in naredili dober krog po Selnici. Ustavili so se tudi pred hišo Milka Homerja, ki je pred leti napisal prvomajsko budnico, in jo njemu v čast in spomin tudi zaigrali.

Kako je bilo v jutranjih urah v Selnici ob Dravi, si lahko ogledate v posnetku, ki smo ga predvajali v živo.

Pred budnico pa nam je županja Selnice ob Dravi Vlasta Krmelj povedala, da so ponovno v organizaciji Turističnega društva Selnica ob Dravi in s sodelovanjem ruške godbe zadonele znane koračnice. Spet so odšli tudi do hiše Milka Homerja in se poklonili njegovemu spominu. Nedavno je namreč umrl, a zagotovo v Selnici ob Dravi pustil izjemen pečat.

Vesela, da so ponovno lahko organizirali sprevod z živo odigranimi koračnicami, pa je tudi predsednica Turističnega društva Selnica ob Dravi Ivanka Frešer.

Ob upoštevanju vseh predpisov in navodil za vaje pa so se godbeniki in godbenice ruške godbe zbrali v polnem številu na današnji prvomajski budnici. Zbirka zaigranih skladb pa je tudi že tradicionalna. Tokratno budnico so začeli pravzaprav ob petih zjutraj v Rušah, v Selnico pa so prišli malo po sedmi uri.

In zagotovo bodo naredili vse, da bo tradicija ostala živa tudi v naslednjih letih.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.