03:19, čet, 25. Apr

FOTO in VIDEO: Simpatični otroci iz Lovrenca na Pohorju ugotavljali, kakšna je slovenska olimpijska bakla





Zdaj pa tudi otroci iz vrtca v Lovrencu na Pohorju vedo, kakšna je slovenska olimpijska bakla, ki so jo pred dnevi ponesli tudi po Lovrencu na Pohorju. Oni so bili namreč prvi, ki so jo dobili v roke in tekli z njo. Sicer pa je bila bakla tudi na motorju in na koncu v varnih rokah gasilcev.

Otroci iz Lovrenca pri predaji slovenske olimpijske bakle

Simpatični otroci iz Lovrenca na Pohorju so imeli to čast, da so prvi dobili v roke slovensko olimpijsko baklo.

Otroci so baklo veselo sprejeli

Bili so veseli in zadovoljni in s ponosom so z njo tekli po travniku vse do predaje bakle naprej. In njihovo veselje je bilo tako veliko, da so potem skoraj že pozabili, kakšna je bila. No, eni so nam povedali, da je bila težka, drugi da ni bila. Ob vsem vznemirjenju so skoraj pozabili na to, kakšne barve je bila, a zagotovo še dolgo ne bodo pozabili, kako so bili povezani med seboj in z vsemi, ki so prišli na sprejem bakle.

Baklo sta nato prevzela motorista, ki sta jo odpeljala naprej do naslednje postaje.

V Lovrencu na Pohorju je bila bakla tudi na motorju

Kar nekaj skupin in posameznikov je tako imelo priložnost teči z baklo. Med njimi so bili torej najmlajši, ki šele spoznavajo športni svet in bodo o olimpijskih igrah šele izvedeli kaj, pa taki, ki že delajo majhne in velike korake na športnih tekmovanjih, ne nazadnje pa tudi taki, ki že vedo, da je treba za športne dosežke tudi kaj narediti, se potruditi. Deklica Maja Mari Pisnik je ena tistih, ki trenira karate in že niza prve uspehe- Doma ima tudi že veliko priznanj in medalj.

Čisto ob koncu pa so skrbeli za baklo še lokalni gasilci iz PGD Lovrenc na Pohorju. Predsednik tega društva Boštjan Kačič nam je povedal, da bi bil, če bi bilo možno, vrhunec vsega, če bi lahko nastopili na olimpijskih igrah. Sicer imajo gasilci svoje gasilske olimpijske igre, veliko trenirajo in vadijo, njihov cilj pa je čim bolj uspešno gašenje požarov.

Baklo je sprejel tudi lovrenški župan Marko Rakovnik, ki je dejal, da so se vključila vsa lovrenška društva, ki so bila med počitnicami, dopustu na voljo. Pravi, da bodo zdaj o olimpijskih igrah in slovenski olimpijski bakli vedeli več tudi tisti, ki do zdaj niso spremljali športa ali pa so bili še premajhni. Ponosen pa je tudi, da bo na olimpijskih igrah kot član ekipe tudi domačin.

Lovrenčan, ki bo torej v Tokiu na poletnih olimpijskih igrah, je Andrej Rauh, ki sodeluje v košarkarski reprezentanci kot tehnični vodja.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.