03:26, sre, 3. Jul

FOTO in VIDEO: Sinoči v Radencih zapel Željko Bebek, danes pa si sledijo vrhunci Maratona treh src





Park v Radencih, kjer so sicer pred kratkim uredili iz starega bazena novo prizorišče dogajanja – amfiteater, je sinoči pokal po šivih, ko je na odru prepeval legendardni Željko Bebek in s svojim nastopom odprl že 42. Maraton treh src. Že pred Željkom je nastopila domača skupina Tempo in dodobra ogrela obiskovalce.

Fantje iz skupine Tempo s svojimi nastopi nabirajo izkušnje in so vse bolj prepoznavni v svojem okolju. Izjemno znan pa je seveda Željko Bebek, ki je stopil na oder, potem ko so župan občine Radenci Roman Leljak, predsednik organizacijskega odbora Maratona treh src Marko Pintarič in direktor Radenske Marián Šefčovič imeli govore ob odprtju Maratona treh src.

Množica ljudi, razkropljenih po parku, je stopila bližje, da bi videla in slišala legendarnega pevca, ki sta ga tudi tokrat spremljali njegova skupina in plesalka Megi. Kaj hitro so ljudje pod odrom začeli peti, marsikdo je tudi fotografiral ali pa snemal ter si tako naredil digitalni spomin, fotografijo ali posnetek nastopa.

Vreme je zdržalo, tega je bil najbolj vesel župan Roman Leljak. In seveda vseh, ki so prišli v Radence, ne samo na včerajšnji koncert, ampak tudi na današnji maraton ter ostale teke in pohode.

Marko Pintarič, predsednik organizacijskega odbora Maratona treh src, je bil prav tako zadovoljen, čeprav je za celotno ekipo sodelujočih, ki so pripravljali dolge mesece vse potrebno za izvedbo maratona ter drugih tekov in pohodov, veliko dela. Zelo veseli so, da je bil predvečer Maratona treh src uspešen. Tako zaradi tega, ker je nastopil Željko Bebek, kot zaradi domače skupine Tempo, ki si pridno nabira kilometrino nastopov.

In kaj bo danes?

Ob devetih se začne zares, ulice bodo pripravljene in zaprte za promet že prej, tako da se bodo tekači lahko pognali po njih in odtekli maraton, polmaraton in ostale teke ter pohod, kot jih je naštel Pintarič. Od železnega repertoarja do novosti.

In zadovoljen je, da se tekači vedno znova vračajo. Med njimi je zagotovo tekač, ki je v Radencih tekel kar 40-krat, manjkal je samo na dveh maratonih. To je Franci Klemenčič, je povedal Pintarič in dodal: “Kapo dol pred takimi tekači!” Pohvalil pa je tudi otroke, ki tečejo. Otroške teke so namreč uvedli že pred 30 leti, je dejal in tudi zakaj je tako. Sploh pa je vesel, da število tekačev ponovno lepo narašča.

Da je Maraton treh src posebna zgodovina Radenske, pa je povedal njen direktor Marián Šefčovič. Podjetje podpira lokalno dejavnost, sploh pa take prireditve. Veliko zaposlenih sodeluje pri organizaciji in izvedbi, veliko med njimi je prostovoljcev. Izpostavil je, da ne gre za delo, ki bi ga opravili v enem dnevu, ampak gre za večmesečno delo.

Skupina Tempo

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.