14:25, čet, 25. Apr

FOTO in VIDEO: Slovo Marcosa Tavaresa od zelenice Ljudskega vrta





Nogometaši Maribora so v 35. krogu Prve lige Telemach doma premagali Aluminij s 3:1 (0:1).

Nogometaši Maribora ostajajo z realnimi možnostmi, da osvojijo naslov državnega prvaka. Proti Aluminiju so bili po prvem polčasu v težkem položaju, izgubljali z 0:1, a v drugem polčasu prišli do preobrata, s katerim so začasno, vsaj do ponedeljkove tekme Kopra in Kalcer Radomelj, spet prevzeli vodstvo na prvenstveni lestvici. Hkrati so Kidričane dokončno poslali v drugo ligo.

Upokojitev številke in tribuna z imenom Marcos Tavares

Tekma se začela s slovesnostjo. Od mariborskih navijačev se je namreč poslovil legendarni mariborski napadalec Marcos Tavares, ki je dobil nekaj priložnostnih daril, vodstvo kluba pa je javno objavilo, da bo “upokojilo” njegovo številko devet, tona dresu ne bo več nosil nihče, in da bo po njemu poimenovalo zahodno tribuno stadiona Ljudski vrt.

V 85. minuti je še zadnjič v igro vstopil Tavares, ki se mu je pet minut pozneje prvič zaigral še skupaj s svojim sinom. S prostega strela je tudi poskušal doseči še svoj zadnji gol, toda to mu je preprečil Nwolokor. Ob vstopu pa so navijači poskrbeli za več minutni ognjemet, ki se je videl po skoraj celotnem Mariboru.

Maribor bo v zadnjem, odločilnem krogu za prvaka gostoval pri Muri, Aluminij, ki več nima možnosti za dodatne kvalifikacije, pa bo gostil Tabor Sežano.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.