03:00, čet, 25. Apr

FOTO in VIDEO: Sredi Ptuja po novem stoji Medeni paviljon





Na Ptuj je sredi tedna prispel Medeni paviljon. Gre za prav poseben prevozni čebelnjak, ki je namenjen izobraževanju, predstavitvi in promociji slovenskega čebelarstva ter medenih pridelkov in izdelkov. Opremljen je z najsodobnejšo video in zvočno tehniko. V čebelji svet obiskovalca popelje s pomočjo vida, vonja, tipa in na koncu tudi okusa, s prav posebno medeno postajo.

Paviljon Medena zgodba obiskovalcev ne bo pustil ravnodušnih, ne podnevi in tudi ne ponoči, saj poseben osvetlitveni ambient poudari medene kapljice v satju, ki so nameščene na zunanjosti paviljona, pa tudi motivi vgravirani v steklu, ki se nahajajo v notranjosti paviljona. Lokacijo je obiskala tudi ptujska županja Nuška Gajšek.

V panjih so prikazane čebele s prav posebnimi video vsebinami, ki so nameščene v satih. Pod panjem je nameščena čebelarska tehtnica z vremensko postajo in video nadzorom zunanjosti paviljona.

V času odprtja paviljona paviljona bodo čebelarji iz Čebelarskega društva Ptuj predstavili življenje in delovanje čebelje družine, uporabo in prodajo čebeljih pridelkov ter opozarjali na pomen čebel in drugih opraševalcev v naravi. Na tej lokaciji lahko sicer Medeni paviljon najdete do ponedeljka, 7. junija.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.