FOTO in VIDEO: Svečana zasaditev lipe v čast Tonetu Partljiču v Pesnici

Občina Pesnica in KUD Marice Kerenčič sta v soboto v Pesnici pripravila svečano zasaditev lipe v čast 80-letnice rojstva pisatelja in častnega občana Toneta Partljiča.

FOTO: Gregor Žmak/Facebook

Tone Partljič je bil nad gesto ganjen in vesel, da so za njegov 80 rojstni dan posadili prav lipo, lepo slovensko drevo.

Partljič se je svojim rojakom zahvalil za posebno presenečenje ob zasaditvi lipe. Župan Občine Pesnica pa je na dogodku izrazil hvaležnost Tonetu Partljiču za vsa dela. Še posebej za znameniti film Moj ata socialistični kulak, ki so ga snemali v teh krajih in tako so prebivalci Pesnice postali statisti v filmu.

Na dogodku pred Večnamenskim kulturno-turistično-podjetniškim centrom Pesnica so spregovorili Vesna Trampuš, predsednica KUD Marice Kerenčič Pesnica, župan Občine Pesnica, Gregor Žmak in Aleksandar Popovski, umetniški direktor Drame SNG Maribor ter režiser predstave nastale po motivih Partljičevih zgodb, Mostovi in bogovi. Organizatorji pa so poskrbeli tudi za glasbeno točko.

Med gosti so bili tudi župan Občine Ribnica na Pohorju Srečko Geč, katere častni občan je prav tako Tone Partljič, Rado Pavalec, nekdanji prvak mariborske Drame Rado Pavalec in častna občana Pesnice, glasbenik Alfi Nipič ter podjetnik Jože Senekovič.

SLAVNOSTNA ZASADITEV LIPE PISATELJU IN ČASTNEMU OBČANU TONETU PARTLJIČU OB NJEGOVI 80-LETNICI V ČASTNa današnji…

Gepostet von Gregor Žmak – župan am Samstag, 26. September 2020

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

0 KOMENTARJEV