18:25, tor, 23. Apr

FOTO in VIDEO: Svečinski vinogradniki ob Dnevu pomladi privabili množico obiskovalcev





V Svečini so v soboto vinogradniki privabili na Dan pomladi Svečina 2022 množico obiskovalcev, ki so bili navdušeni nad ponudbo vin, hrane in dobre družbe.

Ves dan so obiskovalci hodili od enega do drugega ponudnika ali pa posedeli, postali dlje časa pri enemu ali drugemu, tako da so imeli ponudniki svečinskih vin kar veliko dela. Mnogi obiskovalci so se po Svečini odpravili kar peš, v skupini, tako da so si lahko ogledali tudi svečinske vinograde. Nekaj zadovoljnih gostov pri ponudnikih smo vprašali, kaj jim je bilo najbolj všeč. Našteli so vina, omenili pa tudi dobro družbo in ostalo ponudbo.

Zadovoljna z obiskom in samim praznikom je bila tudi Romana Jamšek iz Jamškove kleti, ki stoji še na začetku vasi. Povedala je nabor vin, ki so ga tokrat ponudili udeležencem enodnevnega festivala Praznik pomladi Svečina in izpostavila, da je največ povpraševanja bilo po tramincu in po njihovem muškatnem vinu Romanca.

Ignac Jamnik, Vino Jamnik, pa je vesel, da se je po dolgih letih stanje spet tako normaliziralo, da so lahko pripravili vse za velik obisk ljubiteljev vina in pohodnike. Pri Vinu Jamnik so ponudili različna vina na pokušino, največ polsladkih, po katerih so tudi znani.

In obiskovalci so prav radi tudi nazdravljali in ob tem je tu in tam kdo tudi zapel:

Fotoutrinki:

V Svečino je prišlo veliko obiskovalcev.
V Jamškovi kleti so postregli z domačimi vini in hrano.
Jamškova ponudba vina
V Vinu Jamnik je bilo veliko obiskovalcev, ki so želeli poskusiti njihove polsladke vrste vina.
Del ponudbe Vina Jamnik.
Tudi hrana je bila, da se “preseka” pokušino vin.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.