03:13, pet, 29. Mar

FOTO in VIDEO: Sveta Trojica je danes v znamenju prvega dne Trojicafesta





Sveta Trojica v Slovenskih goricah je danes v znamenju prvega dne Trojicafesta. Nestrpno se pričakuje še nastop osrednje gostje festivala Jamale. A zdaj je že znano, kdo je prvi častni občan Svete Trojice.

Kot je povedal župan Svete Trojice David Klobasa, se je dogajanje začelo že v dopoldanskih urah, tem pa so sledile priprave na osrednjo večerno slovesnost in nato še na koncert Jamale, ukrajinske pevke, zaradi katere je prišel v Sveto Trojico danes marsikateri obiskovalec.

Sicer pa je župan sprejel tudi novorojenčke in njihove starše. Dejal je, da se mogoče med njimi skriva tudi bodoči župan ali pa županja Svete Trojice v Slovenskih goricah.

Odprtje razstave v galeriji ArtRoba

Barbara in Romeo Štrakl pa sta danes odprla vrata svoje galerije ArtRoba, kjer so prav v času Trojicafesta pripravili odprtje razstave več likovnikov, ki delujejo v okviru JSKD Lenart. V tem prostoru je sicer še prostor za atelje in umetniške delavnice.

Odprtje razstave v galeriji ArtRoba

Čebelarska zgodba predstavljena tako otrokom kot odraslim

Na posebnem prostoru pa je medeno zgodbo predstavil eden od čebelarjev Čebelarskega društva Sveta Trojica Lenart Ludvik Matjašič. V prikolici ima predstavljeno opremo, ki jo čebelar potrebuje pri pridelavi medu. Povedal nam je tudi, da čebelarji dejansko veliko delajo, da dobijo medu.

Sveta Trojica je dobila prvega častnega občana!

Dogajalo se je tudi na drugih prizoriščih, ljudje pa so nestrpno čakali na to, da dež preneha in da se začne osrednja slovesnost, na kateri so podelili priznanja zaslužnim občanom, hkrati pa tudi najvišje priznanje te občine, ki so ga tokrat podelili prvič. Gre za naziv častnega občana. Tega je danes dobil gospod Kamilo Kirbiš.

Nagrado za častnega občana je prevzela njegova vnukinja.

Župan je že pred prireditvijo poudaril, da letošnje nagrade in priznanja izpostavljajo moto festivala, gre namreč za pomen posameznika v družbi. Dokler bomo namreč družba, v kateri bomo gledali en na drugega, in v kateri bomo skrbeli za dobrobit vsakega, bo družba dobra.

Nastop Helene Blagne na osrednji slovesnosti Trojicafesta

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.