06:45, čet, 25. Apr

FOTO in VIDEO: Ta vikend finalna tekmovanja v streljanju ISSF Grand Prix 10 m Ruše





Ta vikend v Rušah potekajo finalna tekmovanja mednarodnega strelskega tekmovanja ISSF Grand Prix 10 m Ruše. Na včerajšnjem slovesnem odprtju tekmovanja so izpostavili pomembnost tekmovanja, ki je na vse višji ravni in vse bolj vpeto v lokalno skupnost.

Da gre za strelsko tekmovanje, ki prinaša nadaljevanje tradicije, nam je izpostavil Ljubo Germič, predsednik Strelskega društva I. Pohorski bataljon Ruše in hkrati predsednik organizacijskega odbora ISSF GP Ruše, letošnje je namreč že 29. tekmovanje, ki je organizirano v Rušah. Tokrat ponovno na mednarodni ravni in drugo leto že na nivoju svetovne strelske zveze. Odzivi tekmovalcev in ekip so dobri, tekmovalci sami pa zelo motivirani. Organizacijsko pa gre za velik zalogaj, pri katerem sodeluje več deležnikov, organizacij in tudi prostovoljcev. Lani je bil prvič nov format tekmovanja, kar se je poznalo tudi pri razlikah v primerjavi s prejšnjimi tekmovanji v Rušah, letošnje pa prinaša še dodatne izboljšave, s katerimi so približali strelstvo tudi obiskovalcem.

Franjo Bobinac, predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS), je pohvalil Rušane, da so iz stopnje organiziranja lokalnih strelskih tekmovanj prišli do organiziranja tekmovanja na svetovnem nivoju.

Med podporniki strelskega tekmovanja so spet Dravske elektrarne Maribor, ki že vrsto let spremljajo in podpirajo tekmovanja v streljanju v Rušah. Njihov direktor Damjan Seme je povedal, čemu so se odločili ponovno podpreti organizatorje pri njihovem trudu in kaj mu pomeni ta šport.

Danes in v nedeljo potekajo v Rušah še zadnja finalna tekmovanja v streljanju z zračno puško in pištolo

 

Celotni spored tekmovanj je objavljen na spletni strani Strelskega društva I. Pohorski bataljon Ruše in si ga lahko ogledate TUKAJ.

 

Odprtje ISSF Grand Prix 10 m Ruše 2023
Odprtje ISSF Grand Prix 10 m Ruše 2023
Odprtje ISSF Grand Prix 10 m Ruše 2023: Franjo Bobinac, predsednik OKS
Odprtje ISSF Grand Prix 10 m Ruše 2023

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.