18:18, sob, 20. Apr

FOTO in VIDEO: Tadej Toš znova navdušil na Festivalu Arsana





Festival Arsana tudi letošnje poletje navdušuje s festivalskim dogajanjem na Ptuju. Včeraj, 26. julija, so na dvorišču Dominikanskega samostana ponovno poskrbeli za odlično predstavo, stand-up domačina in ambasadorja festivala Tadeja Toša. Zvrstili pa so se tudi drugi dogodki.

V Dominikanskem samostanu je nastopil priznani slovenski komik Tadej Toš, ambasador festivala, Ptuja in dobre volje, ki je postal nepogrešljivi del poletnega festivalskega dogajanja. Po letu izrednih razmer, ki jih je po celem svetu povzročila epidemija covid-19, so smeh, zabava in druženje ključni dejavniki okrevanja in normalizacije stanja družbe. V svojih šovih se igralec in stand-up komik Tadej Toš posmehuje resnosti človeške resničnosti, kar je po njegovem mnenju eden od načinov, kako se ubraniti pred brezčutno avtomatizacijo in robotizacijo življenja. In prav to so gledalci tudi doživeli.

Tadej Toš je povedal, da je na svojem ljubem, domačem prizorišču in na ljubem festivalu. V današnjem času, ki je epidemiološko obarvan že zelo dolgo, pa mu je ljubo, da lahko tudi nastopa.

Občinstvo Festivala Arsana v Dominikanskem samostanu je bilo navdušeno nad stand-upom Tadeja Toša.

Koncert na Slovenskem trgu

Pestro je bilo tudi na Slovenskem trgu, kjer je nastopila mlada glasbena skupina Re-Punk, ustanovitelja katere sta Nik Krajnc in Živa Antonič. Na odru se jim je pridružila tudi mlada glasbena gostja Pia Krajnc.

Festival Arsana: Slovenski trg, Re-Punk

Dogodki tudi za najmlajše

Najmlajši so lahko uživali na Glasbenih delavnicah v Knjižnici Ivana Potrča, kjer jim je Liljana Klemenčič skupaj z učenci zasebne glasbene šole v Minoritskem samostanu sv. Petra in Pavla Ptuj, predstavila kako so nastale gosli (po romski ljudski pravljici).

Festival Arsana: Knjižnica Ivana Potrča, Kako so nastale gosli

Prav tako v Knjižnici Ivana Potrča pa je bila nato še ustvarjalna delavnica Eve Vilčnik Znaš narediti glasbilo? Z izdelovanjem ropotuljic, bobenčkov, ksilofona, marakas in mnogih drugih inštrumentov so otroci raziskovali, na kakšen način nas glasba spremlja skozi življenje. Delavnica je bila prilagojena predšolskim otrokom in otrokom prve triade osnovne šole.
Festival Arsana: Knjižnica Ivana Potrča, glasbena delavnica Eve Vilčnik

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.