06:42, sob, 20. Apr

FOTO in VIDEO: Tako poteka rekonstrukcija ruškega mostu





Direkcija za infrastrukturo je konec letošnjega maja pristopila k izvedbi rekonstrukcije mostu čez Dravo med Selnico ob Dravi in Rušami na cesti R2-435, odsek 1439.

Danes so pripravili dan odprtih vrat za medije in so pripravili ogled gradbišča. Razložili so potek del, celostna obnova mostu skupaj z razširitvijo zahteva spremembo statičnega sistema konstrukcije, za kar je potrebno popolno mirovanje objekta, ki ga je možno zagotoviti le ob popolni zapori mostu.

Samo pod popolno zaporo mostu je omogočena izvedba prednapenjanja z vzdolžnimi kabli in prečnimi sidri. Obenem bo izvedeno tudi obbetoniranje vzdolžnih in prečnih nosilcev, ki prav tako zahteva popolno mirovanje brez vibracij, ki bi jih povzročal promet. Tako je popolna zapora mostu potrebna za strokovno, kvalitetno in trajno izvedbo načrtovanih posegov, kar je cilj tako naročnika (Direkcija RS za infrastrukturo) kot tudi širše javnosti.

Gradnja bo trajal predvidoma leto in pol

Za most čez Dravo, ki se nahaja na regionalni cesti Ruše–Selnica ob Dravi je v sklopu rekonstrukcije mostu načrtovana še razširitev s pločnikom na eni strani in na drugi strani z dvosmerno kolesarsko stezo, ki bo del Dravske kolesarske poti.

Razširitev mostu bo izvedena skupaj s celostno obnovo in revitalizacijo 50 let starega mostu, podobno kot pred par leti na Vuhredu. Iz tega razloga bo gradnja trajala približno leto in pol, kar pomeni zaključek gradnje jeseni 2022.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.