23:58, četrtek, 26.09.2024
Maribor

FOTO in VIDEO: Tik pred odbojkarskim spektaklom v Mariboru odprli odbojkarsko mestno igrišče in predstavili program Skerbinjekovega memoriala

||||||
OK i-Vent Maribor|Mestno odbojkarsko igrišče na Trgu svobode v Mariboru|Novinarska konferenca OK i-Vent Maribor|OK i-Vent Maribor|del ekipe OK i-Vent Maribor|del ekipe OK i-Vent Maribor|del ekipe OK i-Vent Maribor

Ta vikend bo v Mariboru pravi odbojkarski spektakel, ki ga pripravljajo ob 100-letnici igranja odbojke v tem mestu. OK i-Vent Maribor skupaj s Športom Maribor v Dvorani Tabor pripravlja namreč tekmovanja, ki se bodo odvila med 20. in 22. septembrom 2024. Povabili so tudi vse nekdanje igralce, da proslavijo skupaj z njimi.

Že danes so na Trgu svobode prikazali mestno odbojkarsko igrišče, na novinarski konferenci pa predstavili načrtovano dogajanje.

Mestno odbojkarsko igrišče na Trgu svobode v Mariboru
Novinarska konferenca OK i-Vent Maribor

Predsednik OK i-Vent Maribor Milan Kuster je poudaril, da gre za častitljiv jubilej, ki ga bodo ta vikend skušali primerno proslaviti. Odbojkarska igrišča po mestu pa so postavljena za to, da odbojko popularizirajo, jo približajo Mariborčanom in da se spomnijo na čase, ko je Dvorana Tabor zaradi odbojkarskih tekem pokala po šivih.

Ob tem upa, da bodo fantje kmalu pokazali, iz kakšnega testa so, in se zavihteli tudi na najvišje stopničke tekmovanj ter postali zlati. Poudaril je, da delajo na tem, da imajo domače fante. Prepričan je, da se bo spet zgodilo, da bodo kako leto tudi državni prvaki.

Sebastijan Škorc, glavni trener OK i-Vent Maribor, pa je povedal, da so pripravili tridnevni program, ki se je na nek način začel danes z novinarsko konferenco in predstavitvijo programa, ekipe OK i-Vent Maribor ter mestnega igrišča na Trgu svobode – igrišč pa bo še več. V petek pozno popoldne se program seli v Dvorano Tabor, kjer se bo odvilo tudi srečanje vseh generacij igralcev, ki so igrali v klubu, odprli bodo tudi razstavo.  V Dvorani Tabor bodo v soboto in nedeljo igrale izjemne ekipe, med njimi tudi kot češnja na smetani ekipa, ki spada v sam vrh italijanske lige odbojke.  “Ljudje bodo imeli kaj za videti!” je zaključil Škorc.

Miha Fink, srednji bloker v sedanji ekipi OK i-Vent Maribor, je navdušen, saj 100 let igranja odbojke v enem mestu je dosežek. Meni, da je odbojka v Mariboru zelo popularen šport, takoj za nogomet. Naštel je kar nekaj odličnih domačih igralcev. Meni, da je odbojka na vrhunskem nivoju.

Program odbojkarskega spektakla v Dvorani Tabor

20. september 2024:
17:00 – otvoritev razstave ob 100 letih igranja odbojke v Mariboru
18:00 – sprejem in srečanje generacij kluba
19:00 – OK i-Vent Maribor : ACH Volley

21. september 2024:
16:00 – ACH Volley : Mladost Zagreb
19:00 – OK i-Vent Maribor : Pallavolo Padova

22. septembra 2026:
16:00 – tekma za 3. mesto
19:00 – finale

OK i-Vent Maribor
del ekipe OK i-Vent Maribor
del ekipe OK i-Vent Maribor
del ekipe OK i-Vent Maribor
Deli z ostalimi:

Druge novice

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Anketa

Ali bi se odločil/a za selitev v drugo državo zaradi boljše zaposlitvene priložnosti?

Loading ... Loading ...