00:55, sob, 27. Apr

FOTO in VIDEO: Učenci iz Hoč in Miklavža uživali pri ustvarjanju na Noči branja





Na Osnovni šoli Dušana Flisa Hoče so sinoči pripravili Noč branja. Učenci te šole in osnovne šole iz Miklavža na Dravskem polju spoznavali super junake, ki jih najdemo v knjigah, stripih, filmih ali pa celo kar v vsakdanjem življenju.

Osnovna šola iz Hoč in osnovna šola iz Miklavža izmenično gostita učence druge šole na noči branja. Tokrat je po epidemiološkem času prišla na vrsto OŠ Dušana Flisa, kjer so za nekaj učencev obeh šol pripravili delavnice.

Na teh delavnicah so se pogovarjali o super junakih, ki se jih najde tako v leposlovju, stripih, tudi filmih. Nekateri so te super junake poznali, drugi so jih spoznavali preko pogovora in branja.

Po spoznavanju so ustvarjali, nato so se družili, imeli skupno večerjo, ponoči so imeli tudi gosta presenečenja in še veliko več. v današnjih dopoldanskih urah pa so še predstavili, kaj so ustvarili.

Mi smo se jim pridružili na dveh delavnicah. Ena je bila povezana z modo, tako da so učenci ustvarjali oblačila super junakov.

Druga pa je bila povezana s stripi, nad katerimi so bili učenci navdušeni.

V njih so namreč glavni junaki prav junaki, ki imajo ali super lastnosti, ki jih drugi ljudje nimajo, ali pa se enostavno z nekaj sreče in veliko iznajdljivosti znajdejo v življenju, ob tem pa pomagajo še drugim.

Pomočnica ravnatelja na šoli v Hočah Karmen Srnko nam je predstavila zanimiv projekt Noč branja.

Učiteljica Danijela Pećanac pa skupaj z učenko Emo delavnico mode, na kateri so izdelovali kostume za superjunake.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.