03:25, sre, 3. Jul

FOTO in VIDEO: Učenci OŠ Kungota predali predsednici države izjemno sporočilo, ganjena se je odzvala …





Včeraj je predsednica RS Nataša Pirc Musar obiskala Osnovno šolo Kungota. Potem, ko so jo sprejeli najprej vrtčevski otroci in ji namenili nekaj besed, so jo sprejeli tudi učenci in ji razkazali šolo. Popeljali so jo v telovadnico, kjer pa so ji kar zapeli dve pesmi z izjemnim sporočilom. Nato pa so ji zastavili še več vprašanj.

Izjemen nastop učencev v telovadnici je izkazal njihovo glavno sporočilo. Opozorili so na vojno v Gazi in na to, da v vojnem območju umirajo otroci. Izredno slikovito so ob zvoku strela popadali na tla, nato pa vstali in zapeli pesem Imagine. Ter dvignili v zrak transparente, na katerih je bilo zapisano, da je treba vojne ustaviti in si prizadevati za mir. Tudi druga pesem, ki so jo zapeli, je bila globoko sporočilna. Namreč, da je treba reagirati, nekaj povedati, nekaj narediti.

Učenci so “popadali” po tleh.

Predsednica države Nataša Pirc Musar ni ostala ravnodušna, prav tako tudi ne ravnateljica OŠ Kungota Zdenka Keuc niti ne županja občine Kungota Tamara Šnofl. Poglejte, kako je bilo in kako je predsednica reagirala in otrokom odgovorila.

Že ko je Pirc Musarjeva prišla pred Osnovno šolo Kungota, je bilo za marsikoga izredno čustveno. Otroci iz vrtca so jo nagovorili in bili ob njenem obisku zelo ganjeni. Nekaj treme so premagali in ji ob kamišibaju povedali zgodbo.

Najprej so jo sprejeli vrtčevski otroci in jo po kamišibaju popeljali v šolo.
Otroci so jo prisrčno sprejeli in se z njo pogovorili.

V šoli pa je v preddverju pevski zbor zapel pesem o lepotah Slovenije. Po šoli, predvsem po modrem delu, so ji nato pokazali vsebino vitrin, povezano z zgodovino.

V preddverju je zapel pevski zbor.
Razložili so, kaj imajo shranjeno v vitrinah.

V kemijski učilnici pa sta županja Tamara Šnofl in predsednica skupaj naredili po navodilih učenk še kemijski preskus.

Predsednica in županja sta opravili lažji kemijski preskus.

Preden so se odpravili vsi skupaj v telovadnico, so se predsednici predstavili še vrhunski športniki, učenci, ki na državnih tekmovanjih segajo po medaljah.

V telovadnici pa je sledilo izjemno dejanje. Na tribunah so bili zbrani vsi učenci in učenke. Skupaj s predsednico in njenim spremstvom so pogledali in prisluhnili nastopu pevskega zbora, ki je začel svoje petje dramatično. Na zaslonu se je videl zapis o otrocih, ki v vojni izgubljajo življenja, družine, vse in trpijo zaradi lakote. Z dramatičnim padcem na tla so podkrepili sporočilo, nato pa zapeli Imagine.

Jasno sporočilo učencev.
Imagine …
Zaključili so z besedilom pesmi “Say Something” (Povej nekaj).
Predsednica države Nataša Pirc Musar je na koncu nagovorila vse učence.

Že med njihovim nastopom je bila predsednica vidno ganjena. Po nastopu pa je še odgovarjala na njihova vprašanja o podnebnih spremembah in drugiha aktualnih temah sedanjega časa. Na srce jim je še položila, da naj ne pozabijo, ko bodo odrasli, njihovih želja in vrednot.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.