11:44, pet, 19. Apr

FOTO in VIDEO: Uresničena želja otrok – v parku pred bloki so dobili nova igrala





Otrokom iz blokov na Ljubljanski, ki so marca sprožili akcijo za nova igrala na skupnem dvorišču, se je uresničila želja. V parku med bloki že stojijo tri čisto nova igrala: gugalnice, plezalo in tobogan. Dobili so tudi klop. Starši prostovoljci pa jim bodo uredili še okolico. A akcija pravzaprav še ni končana, saj bodo urejanje parka nadaljevali.

Otroci so bili med postavljanjem novih igral zadovoljni, da se jim končno uresničuje želja. Ne nazadnje so bili prav oni pobudnike akcije zbiranja prostovoljnih prispevkov za nova igrala. Marca so se odločili narediti tudi dobrodelni bazar igrač, kar v parku, igrišču tik ob zastarelih in polomljenih igralih. Zdaj sta dve deklici pregledali sosednja igrišča in parke ter ugotovili, da bodo imeli daleč najlepša in najboljša igrala.

V dobrih treh mesecih od izražene želje otrok so tako včeraj postavili igrala, danes pa zasuli teren. Pripeljali bodo še pesek in ga dali okrog igral, je dejal eden od staršev Mladen Markušič. Za igrala so sicer otroci izbrali dobrih 1.600 evrov, dodatno doniranega denarja je bilo še 1.200 evrov.

Denar je šel tako za igrala kot tudi za pesek in urejanje okolice, ne nazadnje tudi za nove klopi.

Sicer pa so jim tudi izvajalci del dali nizko ceno ali pa so dela opravili brezplačno.

Starši otrok pa se posebej še zahvaljujejo mariborskemu mestnemu svetniku, ki jim je priskočil na pomoč in poiskal podjetje, ki je izkopalo teren in ga pripravilo na postavitev novih igral. To je Miha Recek.

A kot so že otrokom obljubili, bo to zaenkrat prva faza urejanja njihovega igrišča in parka, tej bodo sledile še nadaljnje, dokler ne bo ves park imel lepšo podobo.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.