00:51, tor, 23. Jul

FOTO in VIDEO: Uspešno izveden 3. Mariborski moto dan: Dan za varno vožnjo





V soboto, 11. maja, je na moto poligonu v poslovni coni Tezno potekal že tretji Mariborski moto dan. Organiziran v soorganizaciji Javne agencije RS za varnost prometa ter Policije in pod okriljem Sveta za preventivo in vzgojo Mestne občine Maribor, je bil dogodek namenjen spodbujanju varne vožnje med motoristi.

Policisti so pripravili poseben poligon za motoriste, kjer so lahko vadili različne zavoje, izogibanje oviram in druge manevre pod strokovnim vodstvom inštruktorjev. Eden od udeležencev je povedal, da ga je presenetilo, koliko stvari v zvezi z vožnjo je med zimo pozabil, zato je bila priložnost za osvežitev znanja izredno dobrodošla.

Organizirane so bile tudi različne praktične delavnice za motoriste, kot je npr. dvigovanje motorja, prva pomoč na kraju nesreče … Gasilska brigada Maribor je prikazala tudi reševanje voznika iz ukleščenega vozila.

Poleg tega je bila prisotna tudi bogata gostinska ponudba, možnost nakupa različne motoristične opreme, obiskovalci so si lahko ogledali tudi različna starodobna vozila članov Veteran kluba Maribor, kar je še dodatno popestrilo tudi sicer pestro ponudbo.

3. Mariborski moto dan je tako uspešno združil ljubitelje motorjev v prijetno druženje ob pridobivanju koristnih nasvetov za varno vožnjo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.