12:15, ned, 30. Jun

FOTO in VIDEO: V Hočah danes odprli Multimat, kjer se dobi dobrote domačih ponudnikov in poskrbi za pakete Pošte Slovenije





V občini Hoče-Slivnica so danes odprli Multimat, kjer bodo od danes naprej pod streho in v senci stali avtomati, v katerih bo ponudba hrane, živil in pijače nekaj domačih ponudnikov, hkrati pa tudi paketomat Pošte Slovenije.

Multimat stoji ob glavni cesti v neposredni bližini poslovalnice Pošte Slovenije v Hočah, na Pohorski cesti 20.

Župan občine Hoče-Slivnica Marko Soršak je danes ob odprtju multimata povedal, da so uresničili nekaj let staro idejo, saj so razmišljali o prostoru, kjer bi lokalni pridelovalci na enem mestu ponujali več svojih izdelkov, torej hrano in pijačo. Dejal je, da se jim je pridružila še Pošta Slovenije. Tako so sledili primerom dobre prakse iz nekaterih drugih občin. Multimat bo na voljo ves čas, tudi takrat, ko so pošta in trgovine sicer zaprte.

Na Multimatu se tako dobi mesne izdelke, mlečne izdelke, jajca, sladke dobrote in še marsikaj drugega.

Za sodelovanje so se odločili na Kmetiji Oblak, po domače Pri Korenu, je povedal Sašo Oblak. Ta kmetija je v osnovi živinorejska kmetija, ekološka kmetija, ki ima pašno rejo goveda, prosto rejo prašičev, kot dopolnilno dejavnost pa imajo predelavo mesa v trajne in poltrajne mesne izdelke, med njimi kot zanimivo z “grickanje” ocvirke z različnimi okusi.

S Kmetije Ob gozdu pa bodo na Multimatu ponujali dnevno sveža domača jajca, je povedala Erna Černe. Ta so s proste reje, do zdaj so jih imeli samo na kmetiji, kjer so se včasih morali za kupce nekoliko znajti. OD zdaj jih bodo dobili na Multimatu, na primerni temperaturi.

Kmetija Hecl pa na Multimatu v Hočah skrbi za mlečne izdelke, predvsem jogurte, ki jih imajo kar 30 vrst, je povedal Peter Hecl iz Kmetije Hecl. Sami so sicer že od vsega začetka tudi na Pohorski tržnici, a za sodelovanje na Multimatu so se odločili zato, da bodo kupci lahko do njihovih živilskih izdelkov prišli tudi ob drugih dnevih in urah, ko tržnica ne deluje. Dejal je, da gre za nov pristop, kakršnega še niso imeli. Njihovi jogurti so različni, eni s sladkorjem, drugi brez, eni z laktozo, drugi brez. Imajo pa še sire in še kaj drugega.

Četrta ponudnica na Multimatu pa je Kmetija Žitnik, na kateri skrbijo še za sladke dobrote, kekse, narejene iz domače pirine moke. Rosmarie Žitnik je povedala, da imajo v prodajnem avtomatu tako dobrote iz pire, ki je domača, prav tako z domačim maslom, ki mu ne dodajajo margarin. Poleg keksov imajo tudi testenine, nekaj bučnih semen z dodatki in 100-odstotno bučno olje.

Zahvalila se je še Občini Hoče-Slivnica, ki je imela posluh za postavitev Multimata.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.