15:40, pet, 29. Mar

FOTO in VIDEO: V Juršincih odprli novo enoto Doma upokojencev Ptuj





Na odprtju nove enote Doma upokojencev Ptuj v Juršincih je bil tudi minister Janez Cigler Kralj, ki je izpostavil pomembnost sodobne namestitve starostnikov v novih enotah in domovih hkrati z dvigom kakovosti namestitve za tiste stanovalce, ki so že po starejših domovih za starostnike. So pa isti dan podpisali tudi sporazum za izgradnjo Žabjak v MO Ptuj.

Minister Cigler Kralj je poudaril, da so prav izkušnje med epidemijo pokazale, da so po domovih za starostnike ponekod neprimerne bivalne razmere in neprimerna infrastruktura, ki je preprečevala učinkovit boj proti širjenju virusa, da je treba poskrbeti za to, da se infrastrukturo za oskrbo starejših, torej domovi za starejše, mora posodobiti in razbremeniti. Ob tem je izpostavil Dom za upokojence Ptuj, pod katerega spada sodobna enota v Juršincih.

Pomembno je, da starostniki ostanejo v domačem okolju, kjer se jim nudi kakovostno oskrbo

Direktorica DU Ptuj Vesna Šiplič Horvat je povedala, da je v Juršincih poskrbljeno za 96 novih mest, 12 enoposteljnih in 42 dvoposteljnih sob za nove uporabnike. Prav v tem tednu enega od njih že sprejmejo.

S tem pa se strinja tudi župan občine Juršinci Alojz Kaučič.

Danes podpisali tudi sporazum za izgradnjo enote Žabjek DU Ptuj

Minister, direktorica DU Ptuj in ptujska županja so danes podpisali še sporazum za izgradnjo nove enote DU Ptuj v Žabjaku. Minister je ob tem izpostavil, da je narejen prvi korak in da bodo morali tako občina, dom kot tudi ministrstvo opraviti še veliko dela. Ministrstvo bo priskrbelo za dober del sredstev, ki je lahko tudi iz evropskega sklada.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.