11:16, pet, 13. Sep

FOTO in VIDEO: V Kreativnem centru Breg odprli likovno razstavo Haloze





V Kreativnem centru Breg v občini Majšperk je Likovna sekcija UD Ustvarjalec odprla likovno razstavo Haloze. Na ogled so dela, ki so nastala na dveh kolonijah.

Gregor Samastur, predsednik Likovne sekcije UD Ustvarjalec Majšperk je ob odprtju razstave, na katerega je prišlo veliko sodelujočih avtorjev, izpostavil, da je likovna kolonija Haloze 2024 potekala 24. in 25. septembra. Sodelovalo je 24 odraslih ustvarjalcev in 6 otrok. Veseli ga, da sodelujejo tudi otroci, saj se za to potrudijo. Tematika del je bila sicer Haloze, motiv in tehniko pa so si ustvarjalci izbrali sami.

Branko Gajšt pa je vodja Mednarodne kiparsko-slikarske kolonije avtodomarjev, ki so ustvarjali ob Sestrškem jezeru. Tudi njihova dela so postavljena v Kreativnem centru Breg na tokratni razstavi. Avtorji so naredili na koloniji različna dela, tako krajine kot tudi abstrakcije. Tudi sam je ustvarjal in na razstavo prinesel svoje umetniško delo.

Oba, tako Samastur kot Gajšt, sta sodelovala na obeh kolonijah. Sicer pa so vsi avtorji in avtorice pokazali veliko ustvarjanost in odnos do Haloz. Tistim, ki so domačini, Haloze pomenijo dom, gostujoči umetniki pa imajo do Haloz nekoliko drugačen odnos, a se skozi prizmo njihovih del vidi specifičnost pokrajine in simbolni pomen značaja te pokrajine.

Kmalu več v oddaji Občinski informator na BK TV.

Še nekaj fotoutrinkov:

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.