14:28, čet, 25. Apr

FOTO in VIDEO: V Kulturnem domu Vurberk razstava o Vurberškem festivalu, ki bo nocoj že 30. po vrsti





Nocoj bo na gradu Vurberk že 30. Vurberški festival, ki velja za enega najboljših festivalov narodno-zabavne glasbe v Sloveniji. Včeraj pa so pod gradom, v dvorani Kulturnega doma Vurberk, odprli razstavo, na kateri so na ogled predmeti in fotografije, povezane s tem festivalom v prejšnjih letih.

Predsednik Turističnega društva Vurberk Branko Polanec je ob odprtju razstave povedal, da so pobrskali po arhivu turističnega društva, hkrati pa so to naredili tudi člani in drugi posamezniki, ter našli doma marsikaj iz prejšnjih let Vurberškega festivala.

Festival ima res dolgoletno tradicijo, na njem so nastopili mnogi uspešni ansambli in drugi, s svojo kakovostjo pa je postal prepoznan daleč naokoli in pripeljal na grad marsikaterega obiskovalca. Direktor Vurberškega festivala Janez Toplak je povedal, da so v sicer prostorno dvorano kar težko spravili vse predmete in vsebino. Gre za najprestižnejši festival, na razstavi pa je prikazan časovni pregled dogajanja. Pohvalil je, da so edini, ki imajo prav vse dogajanje posneto na nosilcih zvoka.

Organizacija festivala zagotovo ni mačji kašelj, je dejal dupleški župan Mitja Horvat, ki je dejal, da so se v teh letih ljudje spremenili, postarali, grad, kjer se izvaja festival, pa je videti vse mlajši, saj se po delih obnavlja. A pomemben je festival, zaradi katerega je Vurberk vse bolj prepoznaven.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.