07:42, čet, 25. Apr

FOTO in VIDEO: V Kungoti podelili zlata grba in nekaj županjinih priznanj ter podpisali sporazum o sodelovanju z Bledom





Na slavnostni akademiji v dvorani Osnovne šole Kungota sta zlata grba dobila Alojz Gaube in Hiša Denk – Gregor Vračko. Županja Tamara Šnofl je podelila še nekaj priznanj, z županom občine Bled Janezem Fajfarjem pa je podpisala tudi sporazum o sodelovanju.

Slavnostna akademija, na kateri so bile delegacije občin, s katerimi Občina Kungota že vrsto let sodeluje ali pa je pobratena, se je odvila v večnamenski dvorani Osnovne šole Kungota v okviru občinskega praznika. Županja Tamara Šnofl je poudarila, da so akademijo prvič izvedli v taki obliki. Na njej pa so se zahvalili zaslužnim posameznikom in organizacijami. Podelili so dva zlata grba. Enega je dobil Alojz Gaube kot pionir modernega slovenskega vinarstva, drugega pa Gregor Vračko iz Hiše Denk, mednarodni prepoznaven kuharski chef. Podelila pa je še trem posameznikom in enemu društvu županjina priznanja.

Pionir slovenskega sodobnega vinarstva Alojz Gaube je dejal, da je zelo presenečen, saj ni pričakoval priznanja, ob tem pa se zahvaljuje tistim, ki so to videli.

Dobitnik drugega zlatega grba Gregor Vračko iz Hiše Denk pa pravi, da je med množico priznanj in nagrad, ki jih je dobil tudi na mednarodni ravni, tudi zlati grb domače občine izjemen. Pravi, da je to eno od najlepših priznanj za Hišo Denk.

Kot rečeno, so na akademiji podpisali tudi sporazum o sodelovanju med občinama Kungota in Bled, je poudarila še županja, ki vidi možnosti sodelovanja na več področjih. Na sami akademiji pa je bilo prisotnih še veliko predstavnikov občin iz Slovenije in tujine, ki sodelujejo s to občino.

Možnosti sodelovanja vidi tudi župan Bleda Janez Fajfar, ki pravi, da pravzaprav Bled in Kungoto povezuje že sveta Kunigunda, na drugem mestu pa to, da imata Kungota in Bled največkrat uporabljeni podobi za promocijo Slovenije. Kungota se namreč ponaša s srcem med vinogradi, Bled pa z blejskim otokom.

FOTO:

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.