03:38, čet, 25. Apr

FOTO in VIDEO: V Kungoti ponovno vseslovenska razstava izdelkov ročnih del in rezbarstva





Rezbarsko-umetniško društvo Kungoški detli je skupaj z drugimi društvi pripravilo vseslovensko razstavo ročnih del in rezbarstva. Razstava je v Kulturni dvorani v Zgornji Kungoti na ogled do 8. maja.

Predsednik Kungoških detlov Dušan Knehtl pravi, da so se kar dolgo trudili, da so lahko končno izpeljali vseslovensko razstavo ročnih del, zdaj pa jim je uspelo. Veseli so, da so se društva odzvala na njihovo povabilo. Z veseljem pa je lahko pohvalil tudi dela Kungoških detlov, prav tako pa tudi izdelke gostov.

Branka Bizjan, podpredsednica Rokodelskega centra Moravče, pa je dejala, da v njihovem centru znajo narediti vse, delo negujejo že 25 let. Delajo vse generacije, povezujejo se tudi z vrtci in šolami, vključeni pa so tudi v zvezo upokojencev pa tudi v konzorcij rokodelskih centrov, kjer se borijo, da bi bil status rokodelca zakonsko urejen, rokodelci pa ponovno vneseni v šolski program.

Med razstavljavci sta tudi oče Franc in sin Robert Ferlinc iz Svete Trojice. Oče Franc nam je pokazal obnovljeno lajno in lesene klobuke. Lajna je bila izdelana leta 1914, mojster jo je kasneje obnovil. Zanjo je naredil tudi mizo. Povedal pa je tudi, čemu služi lesena posoda, ki je pred lajno. Tako malo za šalo, malo pa za res je to pokazal pred časom tudi predsedniku RS Borutu Pahorju, nam pa je še zaigral na lajno.

Zbrali smo tudi nekaj fotoutrinkov.

Da se v Kungoti spet dogaja, pa je bil vesel tudi podžupan Rudi Matjašič, ki si je nadel enega od lesenih klobukov in pohvalil organizatorje.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.