14:36, čet, 28. Mar

FOTO in VIDEO: V Kungoti prenovili Šerbinekovo kapelico





Danes so v Juriju v Občini Kungota svečano otvorili Šerbinekovo kapelico. Gre za edino kapelico v Sloveniji, ki je posvečena sv. Ceciliji, zavetnici glasbe in glasbenikov. Za prenovo je zaslužna Kungoška Pleh Muzika.

Kapelica v Juriju v Občini Kungota je po tem, ko več let žalostno propadala, končno zaživela v novi podobi. V kolikor se za obnovo ne bi odločili, bi se najverjetneje porušila.

Tamara Šnofl, županja Občine Kungote je dejala: “Društvo je bilo za to, da bi prevzeli obnovitvena dela skupaj s svojimi podporniki, donatorji in pomočjo občine. Sedaj je zaživela v vsem svojem sijaju. Želimo ta trend vzpodbujati v prihodnje, tako da društva s skupnimi močmi in prostovoljnim delom prispevajo k lepši krajini.” Več v posnetku.


Kapelica je zagotovo nekaj posebnega, je edina kapelica posvečena sv. Ceciliji, zavetnici glasbe in glasbenikov. Rudi Matjašič nam je dejal: “Končno smo uspeli. Ponosen sem na to. Veliko stvari smo naredili sami, veliko stvari dobili in pomagali drug drugemu.”

Otvoritve sta se udeležila tudi Alojz Kovšca, predsednik Državnega sveta in poslanec Marijan Pojbič.

V občini si želijo, da bi kapelica postala mesto druženja domačinov. Več v Občinskem informatorju jutri, 4. 10, ob 18.30 uri.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.