15:14, tor, 27. Avg

FOTO in VIDEO: V Lovrencu na Pohorju otroci uživali na predstavitvi gasilskega dela, najbolj pa pri zabavi s peno in vodometu





Prostovoljno gasilsko društvo Lovrenc na Pohorju je med Jezernikovimi dnevi ponovno pripravilo za otroke manjšo predstavitev svojega dela. Pokazali so nekaj svojih vozil in pripadajočo opremo. Otroci so se preskusili še v vaji z ročno brizgalno, nestrpno pa so čakali na vrhunec dogajanja – špricanje z vodo in zabavo s peno.

Pa začnimo na koncu. Na zabavi s peno, pri kateri so gasilci iz PGD Lovrenc na Pohorju po koncu predstavitve na gasilskem poligonu naredili vsesplošno zabavo.

Popoldne je bilo vroče, tako da so gasilci pripravili krajše špricanje za vse otroke. Ti so se z veseljem spravili pod vodno prho. Nato pa še z večjim veseljem tekli še do druge strani poligona, kjer so gasilci spustili peno. In zabava se je nadaljevala.

Pravzaprav se je tudi začelo z osvežitvijo v potoku, ki teče mimo gasilskega poligona v Lovrencu na Pohorju. Marsikateri otrok je najprej pod budnim očesom staršev in drugih najprej v vročem poznem popoldnevu stopil v potok in se nekoliko ohladil.

Nato je sledila predstavitev gasilskih vozil in opreme. Ob tem so otroci izvedeli več o delu gasilcev. Po želji so lahko tudi kaj vprašali in si tudi od blizu ogledali opremo.

Nekoliko na strani so imeli postavljen še poligon za vajo z ročno brizgalno. Tam so se otroci preskusili o ciljanju pločevink. Z vodnim curkom so namerili vanje in jih skušali čim hitreje podreti z deske. Pri tem pa so kar sami poskrbeli še za nekoliko osvežitve, vsekakor pa za veliko veselja.

Gasilci so nato, kot veleva tradicija, naredili mini vodomet. Razigrani otroci pa so z veseljem skočili zraven in razigrano tekli okrog, tako da so bili pošteno mokri.

Na koncu pa, kot smo zapisali, je sledila zabava s peno. Verjamemo, da se je marsikateri odrasli, ki je bil prav tako na poligonu, pridno zadržal, da ni skočil zraven in se prepustil veselju.

Kmalu več v oddaji Občinski informator na BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.