09:53, pet, 28. Jun

FOTO in VIDEO: V Mačjem mestu v Radencih danes podelili nagrade literarnega natečaja ‘Sanje so velika skleda’





Na prvi dan velikega in zanimivega festivala Mačje mesto v Radencih so podelili nagrade literarnega natečaja “Sanje so velika skleda”. Učenci več šol so napisali svoja razmišljanja o popolni družini, nekateri v prozi, drugi v poeziji.

V Mačjem mestu, ki je danes zaživel v parku v Radencih, so podelili osnovnošolcem in osnovnošolkam nagrade za njihova literarna dela o ‘popolnih družinah’. Kako odlični so bili pri ustvarjanju, predvsem pa pri razmišljanju in sporočilnosti, je povedal Primož Suhodolčan, pisatelj in član komisije

Med podelitvijo jih je zabaval akrobatski in čarodejski par iz Arbadakarba, učenci in učenke pa so zelo uživali ob ogledu. Sedeli so na velikih vrečah v parku pod mogočnimi drevesi, že prej pa uživali v dopoldanskem živžavu.

Med mnogimi nagrajenimi je bila Sara Jurjevič Grobelnik iz OŠ Kajetana Koviča Radenci. Napisala je zgodbo Elizabetina popolna družina.

Kot najboljšo zgodbo pa so ocenili zgodbo popolne družine Kovač, ki jo je napisala Ema Handanagić. O družini, ki se ima rada in se zna zabavati ne glede na vse.

Nagrade sta podelila Primož Suhodolčan in župan občine Radenci, ki je pohvalil učence in učenke za izjemne zgodbe o popolnih družinah, hkrati pa povabil na sobotno dogajanje v Mačjem mestu.

Kmalu več v oddaji Občinski informator na BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.