03:06, sre, 24. Jul

FOTO in VIDEO: V Mariboru moški vzel ženski ključe stanovanja in ga na več mestih zažgal

Včeraj okrog 20.25 so na PU Maribor prejeli klic o tem, da je moški ženski odvzel stanovanjske ključe ter se zaklenil v stanovanje. Nekaj minut za tem je v stanovanju zagorelo.

Na kraj so bili nemudoma napoteni policisti. Ob prihodu policistov PP Maribor I na kraj, so gasilci vstopili v stanovanje zaradi suma, da se v njem nahaja oseba, ki zaradi požara potrebuje pomoč. Ob vstopu v stanovanje so opazili moškega, ki je stopil do odprtega okna ter pričel kričati in se nagibati ven, ter nakazovati, da bo skočil skozi okno.

Uporabili prisilna sredstva

Policist PP Maribor I je takrat, skupaj z gasilci stopil do njega, policist pa ga je prijel in ga potegnil od okna ter mu tako preprečil skok skozi okno. Zaradi možnosti, da se bo poškodoval, so bila pri tem uporabljena prisilna sredstva, v nadaljevanju pa mu je bila nudena tudi medicinska pomoč. Po doslej znanih informacijah gre za tujega državljana, ki je bival na tem naslovu.

Na kraju je bilo 21 gasilcev iz GB Maribor in PGD Maribor – mesto, ki so požar pogasili. Po nestrokovni oceni policistov je v požaru nastala škoda v višini 50.000 eur.

Opravljen je bil ogled kraja požara, ki je pokazal, da je zagorelo na več različnih mestih po stanovanju. Trenutno nadaljujemo z zbiranjem obvestil v zvezi s sumom storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.