02:27, sre, 24. Apr

FOTO in VIDEO: V Mariboru uspešno izpeljali tekmovanje za državno prvenstvo košarke 3×3





Včeraj se je v Mariboru odvil zadnji turnir državnega prvenstva v košarki 3×3 pred finalom. Sodelovalo je nekaj manj kot 30 ekip. Tekmovanje je bilo hkrati tudi priložnost predstavitve urbanih športov, ki jih bodo v naslednjem letu imeli v Mariboru v okviru Olimpijskega festivala evropske mladine (OFEM).

Gre za tekmovanje v turnirju Državcv košarki 3×3, ki velja za enega najbolj prestižnih tekmovanj. Matic Vidic, vodja košarke 3 x 3 in selektor reprezentance košarke 3×3, je ob zaključku tekmovanja povedal, da so za prvenstvo šteli štirje turnirji od petih. Je pa ob tem povedal, da se stopnja košarke 3×3 ponovno dviguje. Mlajše ekipe namreč spet iščejo pot na svetovni vrh. Slovenska reprezentanca je bila namreč na svetovnem prvenstvu kot daleč najmlajša reprezentanca, je poudaril in se ob tem zahvalil za delo starejših, ki so v preteklosti dvignili ugled slovenske košarke 3×3 v svetu.

Nataša Ritonija, direktorica OFEM, pa je povedala, da so z velikim pričakovanjem čakali na košarko 3×3 v Mariboru, gre za četrti dogodek predstavitve Olimpijskega festivala evropske mladine. Vesela je, da so se Mariborčani ustavili in pogledali tekmovanje, saj želijo v OFEM-u poudariti urbane športe. Prav košarka 3×3 je eden teh športov.

Finalna tekma je bila izredno napeta. Vse ekipe se med seboj večinoma poznajo, na tekmah velikokrat odločajo malenkosti, “tokrat smo zmagali mi, pričakujem pa, da bo finale državnega prvenstva v Ljubljani zelo napeto,” je povedal Djulović iz ekipe Proteini.si na koncu tekmovanja v Mariboru, kjer je ekipa nadvladala drugouvrščene.

Da je bil primaren cilj uvrstiti se v finale, pa je povedal Aljaž Korošec iz ekipe Ljubljan Center. To so dosegli. Je pa priznal, da je bilo res napeto do konca, ob tem pa napovedal “revanšo”.

Fotoutrinki:

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.