13:01, sob, 20. Apr

FOTO in VIDEO: V nedeljo premiera Partljičeve komedije Kandidatka Ditka in šofer v izvedbi KUD Marice Kerenčič Pesnica





V nedeljo, 10. 4. 2022, bo ob 18. uri premiera komedije Toneta Partljiča Kandidatka Ditka in šofer v Večnamenskem KTP centru Pesnica. Uprizorilo jo bo Kulturno-umetniško društvo Marice Kerenčič Pesnica.

Priznani komediograf Tone Partljič se tokrat podpisuje tako kot avtor komedije kot tudi kot režiser te uprizoritve. Na predpremieri nam je povedal, kako je nastala Ditka Lončarič, ki jo v svoje vrste povabi stranka, zato da zapolni ženske kvote. A Ditka gre nato skozi ves predvolilni boj za poslanski sedež tako, da se zgodi marsikaj drugače, kot bi človek pričakoval. Z obilico smeha so njeno pot pospremili tudi gledalci predpremiere.

Prizor iz komedije Toneta Partljiča Kandidatka Ditka in šofer

Tone Partljič je povedal, da komedija sicer ni nastala zdaj v tem supervolilnem letu, ampak že pred desetimi leti. Pravi, da je hotel prikazati predvolilni boj ne samo s stališča volivcev, ampak predvsem s strani kandidatov. Zato je za glavno junakinjo izbral Ditko Lončarič, ki s svojo prostodušnostjo in iskrenostjo lahko pridobi ljudi na svojo stran.

Kandidatko Ditko je upodobila Vesna Šabeder. Meni, da ljudje iščejo tak značaj, kot ga ima Ditka, saj ona pove, kar si misli in se ne laže.

Jože Kašman je odigral njenega šoferja. Meni, da se mora igralec poistovetiti z vlogo šoferja in z vsemi njegovi občutki.

Kandidatka Ditka ima drugačno kampanjo kot drugi kandidati

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.