13:27, čet, 28. Mar

FOTO in VIDEO: V Pesnici ob praznovanju občinskega praznika nastopil Alfi Nipič, ki je tam doma že 47 let





V prireditvenem šotoru v bližini sedeža Občine Pesnica je včeraj bilo posebej veselo. Med vsemi nastopajočimi je bil tudi Alfi Nipič, ki nam je z veseljem povedal, da je Pesnica njegova občina, saj je tam doma že 47 let. Sicer pa se je v šotoru zvrstilo še več nastopajočih.

Alfi Nipič, legenda slovenske narodno-zabavne glasbe, je poskrbel za odlično vzdušje med nastopom. Poudaril nam je, da je vesel, da se dogaja tako v Pesnici kot drugod.

Alfi Nipič vabi še na svoj koncert v Jarenini.

Ob tem pa je povabil še na svoj samostojen koncert z ansamblom v Jarenini, ki je prav tako v občini Pesnica. Takrat se mu bodo pridružili še mnogi glasbeni gostje.

Na odru so nato bili še učenci Sokijeve bobnarske šole, ki so pokazali, kaj so se naučili. Med njimi sta bila tudi dva domačina, je povedal bobnar Marko Soršak Soki. Ob tem je bila na odru tudi bobnarka.

Nastop mladih bobnarjev Sokijeve bobnarske šole v Pesnici. Vir: Marko Soršak Soki, osebni arhiv

Da Pesnica dobiva nov polet, pa je dejal pesniški župan Gregor Žmak, ki je povzel seznam nastopajočih. Na odru so bili namreč že Neuvirtovi Štajerci, ki slavijo 100 let obstoja. Poleg Alfija Nipiča in Sokijevih učencev pa so bili nato na odru še Alya, na koncu pa še domači ansambel Zadetek, ki je pravzaprav bil tudi na začetku.

Obiskovalci so prisluhnili Alfiju Nipiču
Pesniških deset: utrinek s prireditve

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.