12:25, tor, 16. Jul

FOTO in VIDEO: V pol ure ostali brez vsega: “Dejansko smo se skrivali noter, da je naredilo, kar je naredilo.”





Sabina Zabukovnik in njeni trije otroci so v domači hiši v občini Slovenska Bistrica z velikim strahom čakali, kaj se bo zgodilo med sobotnim neurjem s točo. V pol ure jim je toča prerešetala streho, od katere ni ostalo tako rekoč nič. Voda je drla s stropa, iz lukenj ob električni napeljavi, ob napeljavi luči, po stenah in uničevala vse, kar ji je bilo na poti. V hiši zdaj ne morejo bivati.

Sabina Zabukovnik in njeni otroci iz Vinarja v Slovenski Bistrici so tako zaradi neurja s točo v pol ure ostali brez doma, saj v hiši ne morejo bivati, dokler ne bo streha popravljena, električne instalacije narejene na novo, hkrati pa obnovljeni stropovi, stene. Pohištvo, ki ga niso mogli umakniti, je premočeno, prav tako tudi ostale stvari.

Strehi na hiši in objektu ob njej sta prerešetani. Vir: Sabina Zabukovnik

Voda je drla od vsepovsod po stenah. Vir: Sabina Zabukovnik

V hiši je zdaj nemogoče bivati, saj ni varno.

Sabina nam povedala, kako grozno je bilo tistih prvih pol ure, ko so reševali sebe in skušali rešiti nekaj stvari.

Dejala nam je, da so se najprej dejansko skrivali v hiši, ob tem so iz hše že črpali vodo, “ker je vsepovsod teklo noter, da smo rešili nekaj stvari, da smo dvignili, kolikor se je dalo”. Hiše žal ni imela zavarovane, dejala je, da je sama s tremi otroci že 15 let v hiši, “trudim se iz mesece v mesec, da gre, tudi socialna mi pomaga, zdaj mi je žal, da nisem zavarovala hiše”, je povzela svojo stisko. Rekla je še, da jo je bilo zelo strah med nevihto, a “konec koncev je tako, samo da smo živi in zdravi, to se bo že nekako popravilo”.

Sabina Zabukovnik: “Samo da smo živi in zdravi, to se bo že nekako popravilo.”
Ostrešje je prekrito s folijo.

Dobili so nadomestno stanovanje, poskrbeti morajo za ostalo

Občina Slovenska Bistrica jim je priskrbela nadomestno stanovanje, Sabina je v ponedeljek prevzela ključ od nadomestnega stanovanja. Sabina je sicer v službi kot socialna oskrbovalka na domu, zdaj ima izredni dopust, da lahko uredi najnujnejše. V veliki stiski, v kateri še ugotavlja, ali bo iz hiše sploh kakšna stvar še uporabna, se je obrnila tudi na Rdeči križ. Za njo in za njene  tri otroke so odprli račun s sklicem za prostovoljne prispevke dobrih ljudi, ki lahko družini, ki je ostala dobesedno brez strehe nad glavo, po svojih močeh pomagajo.

Tako pri RKS OZ Slovenska Bistrica, Partizanska ulica 21, 2310 Slovenska Bistrica, zbirajo sredstva za pomoč Sabini Zabukovnik in njenim trem otrokom
na transakcijskem tekočem računu.

TRR: SI56 0443 0000 0433 025 , pri NOVA KBM
Sklic: SI00 47011645
Namen: Humanitarni prispevek Zabukovnik

Sabina Zabukovnik je sicer zdaj optimistična in pozitivna. Strah, ki ga je občutila cela družina med neurjem s točo, ko so se bali za svoja življenja, je minil, zdaj so pred njo in njenimi otroci skrbi, kako si bodo uredili življenje in nakupili najnujnejše za življenje in bivanje.

 

 

 

 

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.