15:20, čet, 4. Jul

FOTO in VIDEO: V Radencih poskrbljeno za otroško veselje in gibanje





Rekreakcijske delavnice za otroke so bile tudi danes na športnem igrišču za OŠ Kajetana Koviča Radenci.

Gibanje je ključnega pomena za zdrav razvoj otrok, saj prispeva k njihovemu fizičnemu in čustvenemu blagostanju. Redna telesna aktivnost krepi mišice in kosti, izboljšuje koordinacijo in ravnotežje ter spodbuja zdrav imunski sistem. Poleg fizičnih koristi gibanje vpliva tudi na kognitivni razvoj otrok, saj spodbuja boljšo koncentracijo, spomin in šolski uspeh.

V tem tednu so se odvijale različne aktivnosti za najmlajše prebivalce te občine – otroke. Niso namreč pozabili na njih v času poletnih počitnic.

Otroci veseli druženja 

V času poletnih počitnic so organizirani dogodki, ki spodbujajo otroško gibanje, izjemno pomembni. Takšni dogodki omogočajo otrokom, da se aktivno udejstvujejo v športnih igrah, raziskujejo naravo in se družijo s sovrstniki. To ne le preprečuje dolgočasje in pretirano sedenje pred zasloni, ampak tudi krepi socialne veščine, kot so timsko delo, komunikacija in reševanje konfliktov. Poleg tega organizirani dogodki omogočajo staršem, da poskrbijo za varno in nadzorovano okolje, kjer se lahko njihovi otroci zabavajo in učijo skozi igro.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.