07:23, čet, 25. Apr

FOTO in VIDEO: V Selnici ob Dravi praznik jabolk s kronanjem kraljice





V Selnici ob Dravi se danes odvija  praznovanje praznika jabolk, s katerim želijo v tej občini s številnimi sadovnjaki proslaviti novo letino tega zdravega sadeža in izpostaviti dolgo tradicijo sadjarstva v kraju. Na prireditvi so med drugim izbrali novo, staro kraljico jabolk.

Program danes bo trajal od 9.00  do 16.00. Objavili in razstavili so likovna in literarna dela javno objavljenega natečaja »Oj lepo je res na deželi«, ponudili domače dobrote, delavnice za otroke, živo glasbo …

V soboto dopoldne pa je bilo najbolj pestro pri Hramu kulture Arnolda Tovornika, kjer je bila tudi tržnica, posvečena predvsem jabolkom ter ostalim domačih obrtnikom. Tako so moči združili starejši in otroci.

V selniški hladilnici, ki so jo zgradili leta 1999, lahko skladiščijo približno 1700 ton sadja. S tem pa lahko kupcem ponujajo jabolka 365 dni v letu. Županjo veseli, da se je danes lahko podružila z občani in prijatelji.

Nova kraljica jabolk, pa je pravzapra stara, saj so še enkrat lento podelili Evi Vrčko, saj svojega dela v zadnjih dveh letih zaradi koronavirusa ni mogla opravljati, kot bi ga želela.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.