15:02, sre, 24. Apr

FOTO in VIDEO: V Staršah čakajo na rešitev za Podružnično osnovno šolo v Marjeti





V Staršah si že dlje časa prizadevajo za izgradnjo nove Podružnične osnovne šole v Marjeti. Stara zgradba, v kateri namreč zdaj tam izvajajo pouk, je dotrajana, v stenah je azbest, razen v kuhinji in sanitarijah nimajo tople vode. Težave imajo tudi z ogrevanjem, zaradi visoke stopnje prašnosti in nevarnih snovi v stenah pa morajo ves čas tudi prezračevati. Ne nazadnje so nekatere učilnice majhne, učitelji se stiskajo v premajhni zbornici, jedilnica pa je tako velika, da je lahko tam naenkrat samo en razred.

Franc Kekec, ravnatelj Osnovne šole Starše, pod katero spada Podružnična osnovna šola Marjeta, izpostavlja, da je stavba podružnice sicer na zunaj lepa, a znotraj se vidi, da je dotrajana. “Takšna kot je, je v slabem stanju, sicer od zunaj lepo zgleda, kar smo že tisočkrat povedali, ampak dejansko je dotrajana in nujno terja novo stavbo, je poudaril Kekec.

Ravnatelj ne nazadnje tudi ve, kakšni so normativi za izvajanje pouka in kaj vse bi morala nova podružnična šola imeti.

Novo podružnično šolo bi zgradili na zelenici med vrtcem in koruznim poljem, zraven bi stala tudi telovadnica, zaradi obeh zgradb bi bili ob zelene površine, ki pa jih šola nujno potrebuje. Na občini zdaj čakajo na tri variante rešitev izvajalca.

Občinski svetnik iz opozicije Miran Čuš pravi, da so si sami prizadevali ravno za to.

Ob gradnji nove podružnične šole, dograjevanju vrtca in zagotovitvi dovolj zelenih površin pa bo po ravnateljevih in podžupanovih besedah treba urediti tudi varno avtobusno povezavo oziroma dovoz za učence.

Fotogalerija:

 

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.