11:55, sob, 20. Apr

FOTO in VIDEO: V Sveti Trojici so svečano odprli obnovljeno avlo kulturnega doma, v kateri je že prva razstava





Včeraj so v Sveti Trojici svečano odprli obnovljeno predverje kulturnega doma. To je bilo obnovljeno po več kot 30 letih.

Tam je nastala prostorna in svetla avla, v kateri imajo zdaj razstavišče. Prav tam je zdaj razstava likovnih del domačina. Sicer pa so v kulturnem domu obnovili samo avlo, sanitarije, zamenjali okna … Uredili pa so tudi nov vhod s stopniščem in dostopom za gibalno ovirane, pa tudi fasado. Trojiški župan David Klobasa je ob slavnostnem odprtju poudaril, da bi se mogoče komu zdelo, da gre za majhen korak in majhno obnovo, a vendar je to pomemben korak, saj so obnovili del stavbe, ki so jo nekoč zgradili občani, v njej pa potekajo kulturne in druge prireditve, ki so pomembne za Sveto Trojico v Slovenskih goricah.

Priprava prve razstave v novem razstavišču je pripadla domačinu. Romeo Štrakl nam je najprej povedal prve vtise o avli oziroma razstavišču. Povedal je, da je nekoč hodil tja gledati filme, zdaj pa je videz popolnoma drugačen. Ocenil jo je kot elegantno, primerno za razstave.

In katera dela je pripravil za prvo razstavo na novem razstavišču?

Na odprtju pa je bila tudi predstavnica vodilnega partnerja LAS OVTAR Razvojne agencije Slovenske gorice, ki je poudarila pomen obnove.

Ob odprtju so pripravili tudi kratek program, zapele so pevke, obiskovalci pa so lahko poskusili tudi nekaj domače hrane in domačega vina.

FOTOGALERIJA:

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.