07:30, čet, 25. Apr

FOTO in VIDEO: V Sveti Trojici spektakularen začetek Trojicafesta 2021





V Občini Sveta Trojica v Slovenskih goricah se je ob 15. občinskem prazniku začel Trojicafest 2021.

V kraj je ob tej priložnosti pričel praktično celoten politični vrh. Od predsednika Republike Slovenije, Boruta Pahorja, do podpredsednika vlade Mateja Tonina, ministra Janez Cigler Kralj in Jernej Vrtovec, pa državni poslanci, župani okoliških občin in mnogi drugi pomembni gostje.

Po uvodnem nagovoru trojiškega župana Davida Klobase je na oder stopila slovenska pevka Alenka Godec, ki je publiki narisala nasmeh na obraz, saj so po več mesecih lahko uživali v živem koncertu. Teh se bo v prihodnjih dneh v Sveti Trojici še zvrstilo kar nekaj, župan in ekipa so poskrbeli, da se bo našlo za vsak okus nekaj.

V kraj namreč prihajajo Kingstoni, pa Mama rekla, Eva Boto, Žan Serčič, Modrijani in koncert opernih arij v nedeljo zvečer. Čez dan bo poskrbljeno za oatale aktivnosti, odvijala se bo Pomlad na jasi, v nedeljo bo čas za blagoslov motorjev, ne pozabite pa na kiblflajš in vinsko galerijo. Celoten program lahko najdete na koncu članka.

Dejstvo je, da bo te dni v Sveti Trojici pestro in če še nimate ideje kam se odpraviti je lahko vaša destinacija ta kraj v Slovenskih goricah. Današnje goste je s svojim glasbenim nastopom navdušila tudi Darja Gajšek.

Pomembnost sprave in blaginje

Nagovor sta ob začetku Trojicafesta imela Matej Tonin in tudi predsednik Slovenije, Borut Pahor. Ta je dejal: “Sprejmite moje iskrene čestitke ob vašem občinskem prazniku, z najlepšimi željami za našo in vašo najlepšo prihodnost.” Predsednik republike je v nadaljevanju govora izpostavil pomembnost enotnosti, ter spomnil da se bliža 30 obletnica države. Velik pomen je dal tudi spravi, trenutek ko so ljudje razklani in neenotni, pa vendar pripravljeni stopiti skupaj in so bili enotni v vojni za Slovenijo: “Brez sodelovanja ni mogoče uspeti v tistem zgodovinskem trenutku. Nekaj tega pogrešam tudi danes.” 

Celotna prireditev je sicer v živo na ogled na Facebook strani BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.