01:04, čet, 25. Apr

FOTO in VIDEO: V Zgornjem Dupleku so se lotili dograditve kanalizacijskega omrežja





Občina Duplek v sklopu projekta “Odvajanje in čiščenje odpadne vode v porečju Drave – občina Duplek” je pristopila k razširitvi obstoječega javnega kanalizacijskega omrežja na več delih območja aglomeracije Zgornji Duplek.

Investicija, ki je vredna 2,5 milijona evra, prinaša občini Duplek izgradnjo manjkajočega dela kanalizacijskega omrežja v skupni dolžini 8.809 metrov kanalizacijskih vodov, črpališč in zamenjavo vodovodnih cevovodov na trasi kanalizacije. Izgradili bodo tudi nekaj čez tisoč metrov nizkonapetostnega voda. Ob tem pa bodo rekonstruirali še transformatorsko postajo Žitečka vas-Poštrak. Projekt se že izvaja, predvidoma pa bo končan novembra 2022.

Dupleški župan Mitja Horvat je povedal, da so pridobili vsa potrebna soglasja in dovoljenja za izvedbo projekta. Projekt se že izvaja, z njim pa bo narejeno veliko za prihodnost, za bodoče generacije. Pa tudi, da se bo s tem zagotovilo, da se zbrana voda iz celotnega obravnavanega območja priključuje na javno kanalizacijsko omrežje v Zgornjem Dupleku, nato pa odvedena na obstoječo centralno čistilno napravo v Mariboru, tako da bo v Zgornjem Dupleku manj vplivov na okolje. Župan prosi občane za potrpežljivost.

Ker gre za gradnjo v neposredni bližini hiš, večinoma tudi na ozkih ulicah, župan prosi za veliko strpnost občanov, vse informacije pa bodo izvajalci tudi sproti dali pred začetkom del v posameznem odseku. Tudi o delnih ali popolnih zaporah cest, do katerih bo prihajalo ob izvedbi.

Vodilni partner v projektu je Vodno gospodarsko podjetje Drava Ptuj, skupaj s partnerskimi podjetji v projektu – Pomgradom in Komunalo Slovenske gorice. Župan verjame, da bodo podjetja pravočasno izvedla vsa dela.

Borut Roškar, direktor vodilnega partnerja VGP Drava Ptuj, je dejal, da se zavedajo obsega del, ki ga bo treba izvesti. Pogodbe so že podpisane bile lani, zdaj se dela lotevajo pospešeno. Sam je poudaril, da bodo zagotovili pričakovanja vseh in pravočasno naredili vse, upa pa, da bodo lahko sodelovali z občani.

Andrej Vertič, direktor projekta za področje NG Pomgrada, partnerskega podjetja v tem projektu, pa je povedal, da je območje razdeljeno na šest delov, terminski plan je že narejen, podjetja so si razdelila dele. Okrog 25 odstotkov bodo naredili letos, preostanek v naslednjem letu.

Janez Belna, direktor Komunale Slovenske gorice, prav tako partnerskem podjetju v projektu, je izpostavil, da imajo oni četrtinski delež v projektu, pa tudi, da bodo pri svojem delu tudi sami sanirali cestišča.

Prvih ulic so se že lotili, tam delavci že pospešeno kopljejo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.