05:04, sob, 20. Apr

FOTO in VIDEO: Včeraj so na gradu Vurberk našli pravega vurberškega zmaja





Včeraj je več kot odličen bil prvi Vurkov festival na gradu Vurberk, ki je privabil množico obiskovalcev na grad. Ti so uživali tako v predstavitvah ustvarjalcev, predvsem pa pri ogledu uprizoritve pravljice Aleksander in vurberški zmaj. To so pripravili učenci osnovnih šol iz Dupleka in Korene, ob tem pa pokazali veliko užitka pri ustvarjanju. V predstavi pa so obiskovalci lahko videli celo oba ravnatelja šol in dupleškega ravnatelja.

Festival Vurko 2021: zmaj Vurko

Na gradu Vurberk so še pred uprizoritvijo predstave Aleksander in vurberški zmaj avtorice Brede Mulec pripravili zanimivo dogajanje. Otroci iz folklorne skupine so na odru zaplesali, med drugim pa so izbrali tudi najboljše maske. Prvo nagrado za najboljšo masko iz papirja, so dobila dekleta, ki so uredila masko Liljane Fekonja.

Festival Vurko 2021: prvonagrajena maska iz papirja je bila Sonce

Drugouvrščena maska iz papirja pa je bil Zlohotnik Luka Nešovič, ki je bil pravzaprav čisto prijazen in pozitiven lik.

Festival Vurko 2021: Zlohotnik in njegove ustvarjalke

Avtorica predstave Aleksander in vurberški zmaj Breda Mulec, ki nam je dejala, da je presrečna, ko čuti na Vurberku ustvarjalno energijo. Sama pa se je potopila tako v zgodovinske zapise kot tudi v domišljijo, v kateri je našla zmaja, čarovnice, vile, velikane in druge.

Pa še nekaj utrinkov samega dogajanja na Festivalu Vurko:

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.