05:26, čet, 4. Jul

FOTO in VIDEO: Vlado Kreslin o ponovnem nastopu na Festivalu Lent: “To je veliko zaupanje in obveznost na naprej!”





Vlado Kreslin je včeraj nastopil na Glavnem odru skupaj z Malimi bogovi, Beltinško bando in odlično mariborsko pevko Nino Gvardjančič.

Dve minuti pred nastopom nam je Vlado Kreslin skromno dejal o koncertu: “Nič posebnega ne bo.” A prav vsak njegov koncert je zagotovo nekaj posebnega, nekaj, kar se splača znova in znova videti in slišati. “No, nekaj bo,” se je popravil z nasmehom.

Vlado Kreslin z nepogrešljivim klobukom. Foto: Luka Š.

Prav zaradi njegove pesmi o črni kitari, njegovega vedno odličnega nastopa mu marsikdo reče kar gospod. “Veš kaj, jaz se ne počutim kot gospod, je pa res, da sem pesem “Gospod, tisto črno kitaro še imate?” napisal že leta 1983. In takrat smo bili še tovariši. In takrat sem se bolj počutil gospoda kot zdaj. Zdaj so vsi gospodje.”

Kreslin je bil že večkrat na Festivalu Lent, na tem ali na kakem drugem odru. In kaj mu pomeni, da je ponovno na Festivalu Lent?

Odgovoril je v enem stavku: “To je veliko zaupanje in obveznost za naprej!”

Da bo odlično, je pričakovala publika. Res da se takoj pod odrom ni plesalo, ker so bila tam  sedišča in da tisti, ki so tam sedeli, niso vstajali, razen takrat, ko je bilo treba izboriti si bis in vztrajati pri eni od zadnjih pesmi. So pa peli.

Vlado Kreslin, Mali bogovi in Beltinška banda na Glavnem odru Festivala Lent so navdušili publiko. Foto: Luka Š.

In peli so tudi vsi tisti, ki so stali okrog sedišč, za njimi, in tudi tisti, ki so bili na drugi strani ograje prizorišča. Na stojiščih so ljudje peli, plesali, se pozibavali in neznansko uživali. Ker Vlado Kreslin je samo eden. In ker je skupaj z ostalimi na odru naredil magičen večer.

Zagotovo ga bomo še slišali – tudi na Festivalu Lent, kjer je včeraj blestel z Malimi bogovi, Beltinško bando in Nino Gvardjančič.

Vlado Kreslin in Nina Gvardjančič sta skupaj zapela. Foto: Luka Š.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.